Avşar: Tenceresi kaynamayan kadının olduğu bir toplumda huzur ve esenlik mümkün değildir

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Avşar: Tenceresi kaynamayan kadının olduğu bir toplumda huzur ve esenlik mümkün değildir
Yayınlama: 12.05.2024
2
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar Anneler Günü dolayısıyla  yaptığı basın açıklamasında, kadının kültürümüzdeki değerine değinerek, kadına şiddetin ve kadın yoksulluğunun kabul edilemez olduğunu buna karşı yapısal çözümler üretilmesi gerektiğini belirtti.

“Anne denilince; toplumun yarısını oluşturan, hayatın her anında olan, tarihi ve kültürel kodlarımızda müstesna bir yere sahip ‘kadın’ bakış açısı zihnimizde canlanır.”, diyen Avşar; “Bu anlayışta; kadın evde hanımdır. Kadın ailede anadır, huzurdur. Kadın sokakta, pazarda, alışverişte önceliklidir. Kadın işte saygındır, üretendir. Kadın zor zamanlarda sığınaktır, danışılandır. Kadının olduğu ortamda edeple konuşulur, edeple kalkılır. Özetle kadın hayatın her anında, her yerinde ve saygı değerdir.”, dedi.

Avşar; kadına şiddeti kabul etmediklerini, kadını ötelemeyi ret ettiklerini, kadını eve hapsetmeye tahammüllerinin olmadığını, kadının yoksul olamayacağını, kadının ikinci sınıf olmadığını, kadını baskılayan kültürün bize ait olmadığını dile getirdi. Cem Avlşar, “Ancak bunlara maalesef günümüzde sıkça şahit oluyoruz.”, şeklinde konuştu.

Cem Avşar açıklamasında, “Çözüm üretilmelidir. Zira tenceresi kaynamayan, çocuğunu yeterince besleyemeyen, bireysel bakımı için hijyen ürünlerine erişemeyen, yoksulluğun çıkmazını kimi zaman cinnet haliyle canıyla ödeyen, eğitim, sağlık, barınma gibi temel hizmetlerin yoksulluk bariyerine takılan kadınların olduğu bir toplumda huzur ve esenlik beklemek mümkün değildir. Dolayısıyla kadın yoksulluğunu ancak kültürel ve sosyolojik bir dönüşümünle aşmak mümkündür.” ifadelerine yer verdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.