Başkan Aras: Muğlamızın suyunu korumaya devam edeceğiz

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Menteşe’de yeşil alan sulamalarında kullanılan suyun yüzde 90’ının elde edildiği İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

Başkan Aras: Muğlamızın suyunu korumaya devam edeceğiz
Yayınlama: 29.05.2024
2
A+
A-

2013 yılında Muğla il merkezi Menteşe’de faaliyete alınan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, modern teknolojisi ile suların geri kazanılmasını sağlayarak elde edilen suyun yeşil alanlarda kullanılmasını sağlıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe ilçesinde kurduğu 17 bin 111 metreküp gün kapasiteli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nde filtrasyon ve dezenfeksiyon üniteleri ile atık suları yeniden değerlendiriyor.

Tesiste arıtılan 300 bin m3 su ile park ve bahçelerin yüzde 90’ı olan 900 bin metrekarelik alan sulanıyor. 1 milyon 200 bin metreküp sulama şebekesine verilirken, bin 100 adet 18 tonluk sulama tankeri ile sulama yapılıyor. Böylelikle park ve bahçeler arıtılmış su ile sulanıyor, içme suyu kullanımında tasarruf sağlanmış oluyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Menteşe ilçesinde bulunan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Başkan Aras, “Muğlamızın yeşilini, mavisini, havasını, suyunu korumak için şehrimize modern tesisler kazandırıyoruz. İl genelinde altyapı yatırımlarımız devam ediyor. Bu tesis sayesinde ilçemizdeki yeşil alanların yüzde 90’ını arıtma suyundan elde edilen suyla suluyoruz. Sizlerden ricamız tüm hemşerilerimizden lütfen klozetlere, naylon veya yabancı madde kesinlikle atmayalım. Sistemimizin çalışmasını etkiliyor, arızaların sayısını artırıyor.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.