İzmir’de Atatürk Çocukları Kütüphanesi açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve İzmir Kitap Gönüllüleri’nin birlikte İzmir Menderes Karakuyu Mahallesi’ne kazandırdığı “Atatürk Çocukları Kütüphanesi” törenle açıldı.

İzmir’de Atatürk Çocukları Kütüphanesi açıldı
Yayınlama: 01.11.2023
2
A+
A-

İzmir Kitap Gönüllüleri Temsilcisi Mesut Tim açılış konuşmasında, 2006 tarihinden bugüne Türkiye'nin her bölgesinde “Atatürk Çocukları Kütüphanesi” açtıklarını belirterek, Menderes Karakuyu’da açılan kütüphane için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Kent Konseyi'ne yaptıkları iş birliği için teşekkür etti. Menderes Karakuyu Mahallesi Muhtarı Veli Karakaya da, Cumhuriyet'in 100. yılında mahallelerinde kurulan Atatürk Çocukları Kütüphanesi için çok mutlu olduklarını söyledi.

Atatürk devrimleri için

İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, projenin paydaşı olmaktan dolayı İzmir Kent Konseyi olarak mutluluk duyduklarını söyleyerek “Şiddetsiz bir toplum yaşamı, aile barışı, huzurlu bir ülke için ve en çok da Atatürk devrimlerinin yaşaması için kitap okuyan bir toplum olmalıyız.” dedi.

Açılış töreninde şair ve yazar Mehmet Rayman ile Kadir Karpuz'dan şiir, Damla Turan tarafından ise keman dinletisi yapıldı. Açılış töreni, Karakuyu Mahallesi Muhtarlığı içerisinde bulunan kütüphanenin açılış kurdelesinin kesimiyle son buldu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.