Bakan Tunç: “Yargı bağımsız, tarafsız, en doğru kararı verecektir”

DEREN KOCAMANOĞLU-01.11.2023-HİBYA- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesi’nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Tunç: “Yargı bağımsız, tarafsız, en doğru kararı verecektir”
Yayınlama: 01.11.2023
2
A+
A-

Bakan Tunç’un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Yargının önündeki bir konuyla ilgili olarak Adalet Bakanının yorum yapması tabii ki mümkün değildir. Yargı bağımsız, tarafsız en doğru kararı verecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde herkes Anayasa ve kanunlarla bağlıdır. Dolayısıyla bağlı olduğumuz Anayasa’dan almayan yetkiyi hiçbir kimse ya da organ kullanamaz. O yüzden de yorum farkıyla Anayasa’nın bazı maddelerinin yok sayılması da Anayasa’ya aykırıdır. Hep beraber yargı sürecini bekleyeceğiz. Süreç sonucunda verilecek karara da saygı duyacağız. Anayasamızda yüksek mahkemeler vardır. Bu yüksek mahkemelerin, yetkileri ve görevleri vardır.

Anayasamızın dokunulmazlıkla ilgili 83. maddesinin birçok fıkrası vardır. Bu fıkralardan sadece birini okuyup diğerlerini okumayarak kamuoyunu da yanlış yönlendirmemek lazım. Yıllarca uygulanan maddeler bu maddeler. Özellikle 14. maddesinde belirlenen durumların kanunla düzenleneceği de Anayasa’nın kesin, açık hükmüdür. Dolayısıyla o belirlenen durumların neler olduğunu ve o durumlara aykırı yaptırımların nerede düzenlendiğini Anayasa Mahkememiz de Yargıtayımız da biliyor. Bütün hukukçularımız da biliyor.

Hukuk devletini korumak herkesin vazifesidir. Yasamanın da yargının da yürütmenin de vazifesidir. Dolayısıyla hukuk devletini zedeleyecek herhangi bir yorumdan Anayasa’nın maddelerini ilga edecek herhangi bir yorumdan kaçınmak gerekir. Bu Anayasa Mahkemesi’ni de Yargıtay’ı da bağlar.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.