İran Televizyonu: Reisi’nin helikopteri bulundu, yaşam izi yok

Stockholm, 20 Mayıs (Hibya) – İran televizyonunun haberine göre, Pazar günü İran’ın kuzeybatısındaki dağlık bir bölgede kötü hava koşullarında kaybolan, İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopterin enkazı bulundu; ancak, yaşam izine rastlanmadı.

İran Televizyonu: Reisi’nin helikopteri bulundu, yaşam izi yok
Yayınlama: 20.05.2024
0
A+
A-

Kazanın kesin seyri hala belirsizliğini koruyor. Başlangıçta İran medyası helikopterin “ağır bir acil iniş” yaptığını bildirmiş ve helikopterdeki iki kişinin daha sonra acil servislerle temasa geçtiği söylenmişti. Akşam saatlerinde kurtarma görevlilerinin helikopteri bulduğuna dair haberler çıktı; ancak, bunlar kısa sürede yalanlandı.

Helikopter saat 15:00 sularında Azerbaycan sınırındaki dağlık bir bölgede yoğun siste yaptığı uçuş sırasında kayboldu.

Helikopterde Cumhurbaşkanı Ebrahim Reisi'nin yanı sıra Dışişleri Bakanı Hossein Amirabdollahian ve yerel vali de bulunuyordu. CNN'e göre uçakta ayrıca bir imam, iki koruma ve üç mürettebat olmak üzere toplam dokuz kişi bulunuyordu.

Cumhurbaşkanını taşıyan helikopter Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de katıldığı, sınırdaki Aras nehri üzerindeki bir barajın açılışının ardından Tebriz şehrine gidiyordu.

Sert ve muhafazakâr duruşuyla tanınan 63 yaşındaki İbrahim Reisi, ülkenin en yüksek dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in öğrencisi ve muhtemel varisi olarak görülüyordu.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.