Bakan Tekin: “Öğrenmeyi destekleyen teknolojilerle eğitim fırsatlarına erişimi sağlıyoruz”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaşam boyu öğrenmeyi destekleyen teknolojilerle eğitim fırsatlarına erişimi sağladıklarını söyledi.

Bakan Tekin: “Öğrenmeyi destekleyen teknolojilerle eğitim fırsatlarına erişimi sağlıyoruz”
Yayınlama: 10.10.2023
3
A+
A-

Güne Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nde toplantıya katılan Bakan Tekin, “Güne Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünde görev yapan mesai arkadaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz toplantıyla başladık. Çağımızda bilginin çokluğu, farklılığı, artış ve erişim hızı, bireylerin sürekli öğrenme ihtiyacında yeni stratejiler oluşturmamızı gerekli kılıyor. Dijitalleşmenin artmasıyla sunduğu imkanlar; öğretim sürecinin daha uyumlu, sürdürülebilir, kolaylaştırıcı ve konforlu bir şekilde sürdürülmesine katkı sunuyor.” dedi.

Tekin, bakanlık olarak; eğitim uygulamalarını doğru bir şekilde dijitalleştirip, doğru dijital beceri ve araçlarla donatarak bir taraftan inovasyon sistemi güçlendiriyor, diğer taraftan yaşam boyu öğrenmeyi destekleyen teknolojilerle eğitim fırsatlarına erişimi sağladıklarını dile getirdi. Bakan Tekin açıklamasında, “Dijitalleşmeyi eğitim sürecine entegre ederek, eğitimin tüm paydaşlarının dijital teknoloji kullanım becerilerinin artırılması hedefliyoruz. Fikirleri ve önerileriyle toplantımızın verimli geçmesine katkı sunan ve organizasyonunda emeği geçen tüm Bakanlığımız mensuplarına teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

 


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.