AFAD’dan pazartesi gününe 31 il için meteorolojik uyarı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD), 15 il için turuncu 16 il için ise sarı kodlu meteorolojik uyarı yapıldı.

AFAD’dan pazartesi gününe 31 il için meteorolojik uyarı
Yayınlama: 19.11.2023
1
A+
A-

AFAD’dan yapılan uyarıda “Meteoroloji’den alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 20 Kasım Pazartesi günü; 15 ilimiz için Turuncu, 16 ilimiz için Sarı uyarı olmak üzere toplam 31 ilimiz için meteorolojik uyarı yapılmıştır.” denildi.

Turuncu kodlu uyarı alan iller: “Adıyaman, Batman, Bingöl, Bolu, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Hakkari, Karabük, Kastamonu, Sakarya, Tunceli, Şanlıurfa, Şırnak ve Zonguldak.”

Sarı kodlu uyarı alan iller: “Ağrı, Ardahan, Bartın, Bilecik, Bitlis, Bursa, Elazığ, Erzurum, Kars, Kocaeli, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Siirt ve Yalova.”

Vatandaşlar oluşabilecek aksaklıklara karşı uyarıldı. AFAD’dan yapılan açıklama şöyle:

“Uyarı verilen illerimizde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapılmıştır. Sarı ve turuncu meteorolojik uyarı verilen illerde ekiplerimiz teyakkuz halinde olup; gelen ihbarlara süratle müdahale edilmektedir. Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.