Zelenski: “Ukraynalılar, ATACMS’nin teslimatından büyük bir teşvik almış durumda”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’ı son savunma anlaşmaları için arayarak teşekkür etti.

Zelenski: “Ukraynalılar, ATACMS’nin teslimatından büyük bir teşvik almış durumda”
Yayınlama: 19.10.2023
3
A+
A-

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ile son savunma anlaşmalarının etkili bir şekilde uygulanmasını sağlamasından kaynaklı teşekkür etmek üzere görüştüğünü belirten Zelenski, “Ukraynalılar, ATACMS'nin teslimatından büyük bir teşvik almış durumda ve savaşçılarımız bunları savaş meydanında iyi bir şekilde kullanıyor. Uzun menzilli yeteneklerimizi daha da güçlendirmeyi tartıştık. Ayrıca, ABD Özel Temsilcisi Penny Pritzker'ın Ukrayna'ya olan son verimli ziyaretini ve bu sırada donmuş Rus varlıklarının nasıl kullanılacağına dair üretken görüşmeleri başlattığınızı memnuniyetle karşılıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Ukrayna parlamentosunun kabul ettiği son PEP'ler hakkında Başkan Biden'a bilgi veren Zelenski, Ukrayna'nın AB katılım müzakerelerini açma yolundaki reformları ilerlettiğini vurguladı.

Başkan Biden'ın İsrail'i barışı arama ve sivil hayatları koruma amacıyla yaptığı ziyaretini memnuniyetle karşıladığını ifade eden Zelenski, şunları kaydetti:

“Ayrıca, Barış Formülü'nü ilerletmek için bir sonraki danışmanlar toplantısına temsilci gönderme kararını tartıştık. Ukrayna, özgürlük ve Rus saldırısına karşı mücadelemizdeki önemli ve kalıcı ABD desteği için minnettar.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.