Zelenski, İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile İspanya’da bir araya geldi.

Zelenski, İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü
Yayınlama: 05.10.2023
11
A+
A-

Zelenski, Meloni ile gerçekleştirdikleri toplantı sırasında Ukrayna-İtalyan ortaklığını yeniden teyit ettiklerini belirterek,  “Özgürlüğümüzü, insanlarımızı, ailelerimizi koruma konusunda verdiği ilkeli ve tutarlı destekten dolayı İtalya'ya teşekkür ettim. Karşı saldırımızın gidişatını ve öncelikli savunma ihtiyaçlarımızı Başbakan'a bildirdim. Hava savunmamızı güçlendirmenin yollarını da içeren İtalya'nın bir sonraki askeri yardım paketini tartıştık.” ifadesini kullandı.

Ayrıca Rusya'nın hibrit tehditleri gibi Avrupa güvenliğine yönelik temel zorluklara da odaklandıklarına dikkati çeken Zelenski, şunları kaydetti:

 “Kıtamızı Rusya'nın gıda, enerji, göç ve diğer konularda silah haline getirmesinden korumalıyız. Ukrayna'yı Rus saldırganlığından korumak aynı zamanda tüm Avrupa'yı Kremlin'in kışkırttığı her türlü tehdit ve istikrarsızlaştırmadan korumak anlamına da geliyor. Rusya'nın bütün ülkeleri istikrarsızlaştırdığı Afrika da dahil.”

Zelenski, İtalya’nın yaklaşmakta olan G7 başkanlığını da tartıştıklarına değinerek, “Ukrayna'ya verilen desteğin İtalya'nın en önemli öncelikleri arasında olacağını doğruladığı için İtalyan meslektaşıma minnettarım. Ayrıca İtalya'nın Odesa'nın toparlanmasında öncülük etmeye hazır olması nedeniyle Başbakan'a teşekkür ettim.” dedi.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.