Zelenski: “Her yaşam değerlidir, tüm terör biçimlerini kınıyoruz”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İsrail’deki terör saldırısında yakınlarını kaybeden herkese başsağlığı diledi. Zelenski, İsrail’deki Ukraynalılar için operasyonel bir merkez kurduklarını ifade etti.

Zelenski: “Her yaşam değerlidir, tüm terör biçimlerini kınıyoruz”
Yayınlama: 07.10.2023
6
A+
A-

Zelenski, İsrail'deki terör saldırısında yakınlarını kaybeden herkese başsağlığı diledi.

Zelenski, düzenin sağlanacağına ve teröristlerin yenilgiye uğratılacağına inançlarının olduğunu belirterek “Dünyada teröre yer olmamalı, çünkü bu her zaman sadece belirli bir ülke veya bu terörün kurbanlarına karşı değil, genel olarak insanlığa ve tüm dünyamıza karşı işlenen bir suçtur.” ifadelerini kullandı.

Teröre başvuranların dünyaya karşı bir suç işlemiş olduğunu ifade eden Zelenski, “Terörü finanse edenlerin dünyaya karşı bir suç işler. Dünya, terörün hayatı herhangi bir yerde ve herhangi bir anda kırmaya veya köleleştirmeye teşebbüs etmemesi için birlikte ve dayanışma içinde durmalıdır.” dedi.

Zelenski, İsrail'in kendini savunma hakkının olduğunu belirterek bu terör saldırısıyla ilgili tüm ayrıntıların ortaya çıkarılmasını böylece  saldırıyı kimin desteklediğini ve gerçekleştirmeye yardım ettiğinin bilineceği ve sorumlu tutululacağı söyledi.

Risk bölgesinde kalan tüm Ukraynalı vatandaşların yerel güvenlik hizmetleri tarafından verilen tüm talimatlara dikkatlice uyması ve dikkatli olması çağrısında bulunan Zelenski, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'nın ve İsrail'deki büyükelçiliğin her durumda yardımcı olmak için hazır olduğunu belirtti.

İsrail'deki Ukraynalılar için operasyonel bir merkez kurduklarını ifade eden Zelenski, şunları kaydetti:

“Yardıma ihtiyacınız varsa, lütfen herhangi bir diplomatik veya konsolosluk ofisimizle herhangi bir uygun ve erişilebilir şekilde iletişime geçin. Her yaşam değerlidir! Tüm terör biçimlerini kınıyoruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.