Zelenski: “70’e yakın küresel aktör Barış Formülü sürecine katıldı”

DEREN KOCAMANOĞLU-28.10.2023-HİBYA- Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, 66 ülkeyi bir araya getiren Malta’daki Barış Formülü toplantısına katıldığını ifade etti.

Zelenski: “70’e yakın küresel aktör Barış Formülü sürecine katıldı”
Yayınlama: 28.10.2023
1
A+
A-

Zelenski, dünyanın dört bir yanında 66 ülkeyi bir araya getiren Malta’daki Barış Formülü toplantısında bir konuşma yaptığını belirterek, “Toplamda 70'e yakın küresel aktör Barış Formülü sürecine katıldı. Barış arzusu uluslararası hukukta ve BM Şartında belirtilmiştir. Peki BM Şartı işe yarıyor mu? İşte Ukrayna'da, Ortadoğu'da, Afrika ülkelerinde bu sorunun cevabı, savaşlarda ölen kızlarını ve oğullarını gömen annelerin çığlıkları ve savaşlarda yetim kalan çocukların çaresizliğidir. Farklı bir cevap verebiliriz ve vermeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl Barış Formülü’nü önerdiğine dikkati çeken Zelenski, “10 maddesi Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığının tüm yönlerini kapsıyor ve BM Şartı ve BM Genel Kurulu kararlarının ilkelerine dayanıyor. Yıl içinde, formül giderek daha fazla ülke ve uluslararası kuruluşun onu uygulama çabalarına katılmasıyla giderek küresel hale geldi.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.