Zafer Partili Tunçer: Mahkeme, Ümit Özdağ’ın tazminat talebini reddetti

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Sevdagül Tunçer, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a yönelik sarfettiği “MOSSAD ajanı” ifadeleri üzerine açılan manevi tazminat davasının sonuçlanmasının ardından açıklama yaptı.

Zafer Partili Tunçer: Mahkeme, Ümit Özdağ’ın tazminat talebini reddetti
Yayınlama: 23.05.2024
4
A+
A-

Sevdagül Tunçer, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun 11 Ekim 2023 tarihinde grup toplantısında yaptığı konuşmada Ümit Özdağ’a yönelik olarak sarfettiği “MOSSAD’dan eğitim almış, MOSSAD’la ilişkileri olduğunu ifade eden provokatör” ifadeleri sebebiyle manevi tazminat davası açıldığını hatırlattı.

Davanın görülen ilk duruşmasında Ahmet Davutoğlu vekili aracılığıyla bu ifadelerde Özdağ'dan kastetmediğini beyan ettiğini anımsatan Tunçer, ''Bugün davanın ikinci duruşması görüldü ve dosya karara çıktı. Mahkeme, Ümit Özdağ’ın tazminat talebini reddetti. Ahmet Davutoğlu vekili aracılığıyla yaptığı savunmada ısrarla Genel Başkanımız Ümit Özdağ’ı kastetmediğini, konuşmasında isim vermediğini söyledi. Biz, onun bilgi belge varsa elinde sunmasını, bu iddiaları ispat etmesini bekledik ancak iddiaları ispat edilmedi, mesnetsiz olduğu ortaya çıkmış oldu.'' dedi.

Bununla birlikte akıl almaz bir savunmanın daha olduğunu belirten Tunçer, açıklamasına şöyle devam etti:

''Davalı taraf, birisine ajan demenin suç olmadığı, MOSSAD ajanı demenin suç olmadığı, MOSSAD ajanı olmanın ya da MİT ajanı olmanın olağan bir şey olduğu ve bunun ayrıcalıklı bir durum olduğunu ve hatta kendisine de MOSSAD ajanı denilebileceğini, bunda hiçbir sakınca olmadığını beyan etti. Bu ifadelere karşı yorumu sizlere bırakıyorum. Bağımsız yargının işlediği bir ülkede birisine mesnetsiz bir şekilde iftira atarak MOSSAD ajanı derseniz ceza alabilir ve tazminat ödemeye mahkum edilebilirsiniz. Ben, kimseye bu şekilde asılsız ithamlarda bulunmasını tavsiye etmem.''


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.