Yurt dışı hisse senetleri analizi

Occidental Petroleum (OXY) orta vadeli pozitif görünümünü koruyor.

Yurt dışı hisse senetleri analizi
Yayınlama: 30.11.2023
3
A+
A-

Occidental Petroleum’un (OXY), Permian havzasının Batı Teksas bölgesinde büyük bir enerji üreticisi olan CrownRock'ı satın almak için görüşmeler yaptığı bildirildi. Anlaşmanın CrownRock'a borç dahil 10 milyar doların üzerinde bir değer biçebileceği ifade ediliyor.

BMW (BMW) ve Mercedes-Benz Group (MBG), 2026 yılına kadar en az 1.000 istasyon açma planıyla Çin'de elektrikli araçlar için hızlı şarj ağı konusunda işbirliği yapacak. BMW yaptığı açıklamada, ilk tesislerin önümüzdeki yıl her iki Alman otomobil üreticisinin Çin'deki iştirakleri arasındaki bir ortak girişim aracılığıyla elektrikli araç kullanımının yüksek olduğu bölgelerde açılacağını belirtti. Elektrikli araç satışının yüksek olduğu bölgelerde ilk istasyonların 2024 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor. Mercedes-Benz bu yılın başlarında, 2030 yılına kadar Kuzey Amerika, Avrupa ve Çin'de 10.000 hızlı şarj noktasından oluşan kendi şarj ağını oluşturmak için milyarlarca avro yatırım yapacağını açıklamıştı.

Google-Alphabet (GOOGL) Kanada hükümeti, Google ile “Çevrim İçi Haberler Yasası” kapsamında, ülkeye her yıl yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapmasında anlaştıklarını bildirdi. Kanada'da haziranda yasalaşan “Bill C-18” sayılı Çevrim İçi Haberler Yasası, Meta ve Google gibi şirketlerin haber içeriklerini platformlarında kullanmaları karşılığında Kanadalı medya yayıncılarına ücret ödemelerini gerektiriyor.

Dollar Tree (DLTR), dün açıkladığı 2023 yılı 3. çeyreğine ilişkin bilançosunda şirketin gelirleri 7.40 milyar dolarlık beklentilerin % 1.19 altında 7.30 milyar dolar açıklanırken, hisse başı karı da 1.02 doların altında 0.97 dolar açıklandı. Dollar Tree'nin net satışları yıllık %6,6 artışla 4,00 milyar dolar olurken, Family Dollar'ın net satışları yıllık %3,9 artışla 3,31 milyar dolar açıklandı. Brüt kar marjı geçen yılki %29,9'dan %29,7'ye ve tahmin edilen %29,8'in biraz altında gerçekleşti. Gelecek yıla ilişkin tahminlerin pozitif olması şirket hisselerini yükseltti. 2024 Mali Yılı tahminlerinde aşağı yönlü revizyon riski, Ekim ayında DLTR'yi yükseltmelerde ana engeli oldu ve büyük ölçüde artan yatırımlarla ilgili endişelere bağlıydı ve bugünkü yorum muhtemelen şirketin yakın vadede toparlanma çabaları yoluyla ciro büyümesi ve marj genişlemesini teşvik etmek için gördüğü fırsat derecesini güçlendiriyor. Alt grup tüketicilerin ihtiyari harcamalarının yavaşlaması nedeniyle daha yumuşak bir satış görünümü, kısa vadeye belirsizlik katarken, 2026 Mali Yılda 10 dolar ve üstü hisse başı hedefine giden yolda da belirsizlik yaratıyor. Güçlü trafik büyümesine ve her iki veri de kazançların paylaşılmasına işaret ederek, devam eden girişimlerin ivme kazandığı görülüyor.

Kaynak Gedik Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.