Yurt dışı hisse senetleri analizi

RWE AG (RWE), yönetim tarafından detaylandırılan 2024-2030 için temel CMD (sermaye piyasası günü) hedeflerini açıkladı.

Yurt dışı hisse senetleri analizi
Yayınlama: 28.11.2023
2
A+
A-

RWE AG (RWE), yönetim tarafından detaylandırılan 2024-2030 için temel CMD (sermaye piyasası günü) hedeflerini açıkladı. İlk bakışta bu, daha yüksek getirilere (FAVÖK/Sermaye harcamaları katkısı %10-11) ve yatırımları hızlandırmaya (RES kapasitesi 2023-2030'da üç kattan fazlaya) dayanan güçlü “temellere dönüş” planı gibi görünüyor ve beklentinin üstünde daha güçlü karlarla sonuçlanması bekleniyor. Şirket ayrıca 2024 DPS’de (hisse başı temettü) çift haneli bir büyüme ve ardından %5-10'luk bir CAGR (yıllık bileşik büyüme oranı) ile hissedar getirilerinde bir artış hedefliyor. RWE, 2024-30 dönemi için 30 GW'tan fazla kapasite eklemek üzere 55 milyar Euro yatırım yapmayı planlıyor. Rakamlara göre bu, mevcut rüzgar ve güneş enerjisi kurulu tabanının üç katından fazlasına tekabül ediyor. En önemlisi, RWE, yatırım harcamaları başına FAVÖK oranını %10-11 ve vergi sonrası kaldıraçsız IRR'yi(iç verim oranı) %8 ile geri dönüş hedeflerini artırdı.

Bristol Myers Squibb (BMY) ile RNA tedavi şirketi Avidity Biosciences mevcut ortaklığını genişleterek 2,3 milyar dolara varan bir anlaşmayla çok sayıda kardiyovasküler ilacı ortaklaşa geliştirip ticarileştirdi. Yeni ortaklık, Avidity'nin (RNA) 2021'de Bristol Myers birimi MyoKardia ile yaptığı işbirliğine dayanıyor; bu işbirliği kapsamında şirketler, kalp dokusunda antikor oligonükleotid konjugatları (AOC'ler) adı verilen yeni bir RNA terapötikleri sınıfının potansiyelini ortaklaşa keşfetmeyi kabul etti. BMY, Avidity'nin (RNA) AOC platform teknolojisi kullanılarak geliştirilen beşe kadar kardiyovasküler hedefin gelecekteki tüm Ar-Ge ve ticari faaliyetlerini finanse edecek. Bunun karşılığında Avidity (RNA), 60 milyon dolar nakit şeklinde 100 milyon dolar ön ödeme ve Bristol Myers'tan (BMY) hisse başına 7,88 dolar olmak üzere 40 milyon dolar özsermaye yatırımı alacak. Şirket ayrıca, net satışlarda düşük çift haneli seviyelere kadar kademeli telif ücretlerinin yanı sıra Ar-Ge ile ilgili kilometre taşı ödemelerinden 1,3 milyar dolar ve ticari kilometre taşı ödemelerinden 825 milyon dolar almaya hak kazanacak.

Brookfield Corporation (BN)2034'te vadesi gelecek, yıllık %6,35 faiz oranıyla 700 milyon dolarlık birinci sınıf tahvil arzının fiyatını açıkladı. Şirket, gelirleri, vadesi 2024'te dolacak olanlar da dahil olmak üzere mevcut borçların yeniden finansmanı için kullanmayı ve 2024'e kadar düşük vadeleri korumayı hedefliyor. 2025'in sonlarında. 4 Aralık 2023'te kapanması beklenen arz, yüzde yüz iştiraki olan Brookfield Finance Inc. tarafından düzenleniyor ve Brookfield Corporation tarafından tamamen garanti ediliyor.

Kaynak: Gedik Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.