Yurt dışı hisse senetleri analizi

Allianz SE hisselerinde bilanço etkisi.

Yurt dışı hisse senetleri analizi
Yayınlama: 10.11.2023
16
A+
A-

Allianz SE (ALV), şirket bugün açıkladığı bilançosunda şirketin gelirleri 15.5 milyar euronun %135.48 artarak 36.5 milyar euro olarak gerçekleşirken, şirketin hisse başına karı ise 5.64 euronun altında 5.22 euro olarak gerçekleşti. Şirketin net karı, bir önceki yılki 2,866 milyar euro kıyasla 2,021 milyar avro (2,16 milyar dolar) oldu. Şirketin net karı 1.989 milyar euroluk beklentinin üzerinde geldi. Allianz, taleplerin düzeyini “olağanüstü yüksek” olarak nitelendirirken 13,2-15,2 milyar euro arasındaki 2023 faaliyet kârı hedefine sadık kaldı. Allianz'ın en yüksek gelir elde edenlerinden biri olan mülk ve kaza bölümü için karlılığın bir ölçüsü olan birleşik oran, bir önceki yıla göre %92,5'ten 3 çeyrekte %96,2'ye geriledi. %100'ün altındaki okumalar karlılığı gösterdiğinin altını çizelim.

Apple Inc (AAPL) Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı ile ayrımcılık davalarına ilişkin olarak 25 milyon dolar para cezası ödemek üzere anlaşmaya vardı. Anlaşma Apple'ın 6,7 milyon dolar idari ceza ödemesini ve uygun ayrımcılık mağdurları için 18,75 milyon dolarlık bir geri ödeme fonu oluşturmasını gerektiriyor. Şirket, ABD vatandaşlarına ve çalışma izinlerinin süresi dolmayan bazı ABD vatandaşı olmayan kişilere karşı ayrımcılık yaptığı iddiasıyla soruşturma altındaydı. Haber akışı her ne kadar negatif ise hisse pozitif bir görünüm çiziyor.

Mercedes-Benz Group AG'nin (MBG), Kuzey Amerika şarj ağı geliştirme kolu, ABD genelinde üstün EV şarj istasyonları kurmak için popüler seyahat merkezi zinciri Buc-ee's ile işbirliği yaptı. Mercedes-Benz HPC NA, Buc-ee'nin ülke genelindeki çeşitli lokasyonlarında şarj merkezleri kurmaya hazırlanıyor. Projenin 2024 sonuna kadar yaklaşık 30 istasyona ulaşması bekleniyor. Birkaç merkez halihazırda inşaat halinde ve bazılarının bu yılın sonuna kadar çalışır duruma gelmesi bekleniyor. “Oldukça kısa bir süre içinde Buc-ee'nin seyahat merkezlerinde çok sayıda şarj merkezi açma yönünde önemli ilerlemeler kaydettik. Buc-ee'nin ana seyahat rotaları üzerindeki stratejik konumları, temiz ve erişilebilir olanaklara olan bağlılıklarıyla birleştiğinde vizyonumuzla mükemmel bir şekilde uyum sağlıyor. Birlikte yalnızca olağanüstü değer sağlamakla kalmıyoruz, aynı zamanda ülke çapındaki sürücüler için EV şarj deneyimini yeniden tanımlıyoruz” dedi Mercedes-Benz HPC NA CEO'su Andrew Cornelia.

Kaynak Gedik Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.