Yurt dışı hisse senetleri

TotalEnergies ortaklık haberiyle pozitif görünüm sağlarken, Tesla hisseleri sermaye harcamalarında artış haberiyle düşüşüne devam ediyor.

Yurt dışı hisse senetleri
Yayınlama: 23.10.2023
6
A+
A-

TotalEnergies (TTE), bugün offshore rüzgar geliştiricisi Corio Generation (Corio) ve New York merkezli elektrik üreticisi Rise Light & Power (Rise) ile ortaklık kurduğunu duyurdu. New York ve New Jersey kıyılarındaki Attentive Energy offshore rüzgar projesinin ortak geliştirilmesi kararı alındı. Corio ve Rise, Attentive Energy projesinde sırasıyla %27,7 ve %16,3 oranında hisse aldı. Rise ayrıca New York City'deki varlıkları ve ara bağlantı kapasitesiyle de projeye katkıda bulunacak. Bunun karşılığında kalan %56'yı elinde bulunduran TotalEnergies'e toplam 420 milyon dolar nakit ödeme yapıldı. TotalEnergies, Şubat 2022'de New York Bight ihalesinde OCS-A 0538 deniz kiralamasının %100'ünü güvence altına almıştı.

Tesla (TSLA) bugün yaptığı açıklamada, elektrikli araç üreticisinin fabrikalarındaki üretimi artırması ve yeni modelleri piyasaya sürmeye başlaması nedeniyle 2023 sermaye harcamasının bu yılın başında belirlediği 7 ila 9 milyar dolar hedefini aşacağını söyledi. CEO Elon Musk bu ayın başlarında yaptığı bir kazanç açıklamasında Tesla'nın ekonomik olarak zorlu günlerden geçmesi nedeniyle Meksika'da bir fabrika kurma planları konusunda tereddüt ettiğini söyledi. Hissede sert satışlar devam ediyor.

Kaynak: Gedik Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.