Yılmaz: Türk Yatırım Fonu’nun ülkelerimize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türk Yatırım Fonu Açılış Toplantısı kapsamında Türk Yatırım Fonu Ev Sahibi Ülke Anlaşması İmza Töreni’ne katıldı.

Yılmaz: Türk Yatırım Fonu’nun ülkelerimize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum
Yayınlama: 18.05.2024
5
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türk Yatırım Fonu Açılış Toplantısı kapsamında Türk Yatırım Fonu Ev Sahibi Ülke Anlaşması İmza Töreni'ne katıldı.

Türk Dünyası 2040 Vizyonu'nuun temel yol haritası çerçevesinde, uzun dönem üzerinde çalışılan İstanbul merkezli Türk Yatırım Fonu'nun son yıllardaki somut adımların başında geldiğini ifade eden Yılmaz, “Başlangıç sermayesi 500 milyon dolar olan Ve “Eşit Sermaye Katkısı ve Eşit Oy” ilkesiyle kurulan TYF; altyapı, yenilenebilir enerji, tarım ve turizm alanlarındaki yatırımları finanse ederek KOBİ’leri destekleyecek, ülkelerimiz arasında ekonomik iş birliğinin ve bütünleşmesinin temel taşlarından biri olacaktır.” dedi.

Fondan beklentileri anlatan Yılmaz, şu ifadelere yer verdi:

“Fon’dan beklentimiz, Türk coğrafyasının daha müreffeh yarınları için ekonomik gelişmesine en yüksek katkıyı sunacak şekilde destek olması ve finansal sürdürülebilirliğini korumasıdır. Bu sermaye tabanının; etkili projeler, güçlü kurumsal yapı ve şeffaf iş modeliyle birlikte, diğer yatırımcıları çekerek daha da artacağına gönülden inanıyoruz. Bugün itibariyle hayata geçen Türk Yatırım Fonu’nun ülkelerimize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.