Yılmaz, İstanbul Uluslararası Özel Sermaye Yatırım Konferansı’na katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Globalturk Capital’in ev sahipliğinde düzenlenen, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin desteklediği “İstanbul Uluslararası Özel Sermaye Yatırım Konferansı”’na katıldı.

Yılmaz, İstanbul Uluslararası Özel Sermaye Yatırım Konferansı’na katıldı
Yayınlama: 19.10.2023
2
A+
A-

Yılmaz, Globalturk Capital'in ev sahipliğinde düzenlenen, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nin desteklediği “İstanbul Uluslararası Özel Sermaye Yatırım Konferansı”’na katıldı.

Türkiye Yüzyılı'nda hedeflerine yürünürken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği vizyon çerçevesinde Türkiye'yi büyütüp, dış dünyadan daha fazla kalıcı sermayeyi çekme çabalarına devam edecekklerini belirten Yılmaz şu ifadelere yer verdi:

“Konuşmacıların temsil ettikleri fonların toplam tutarının 200 milyar doların üzerinde olduğu bu konferansta, Türkiye’ye yatırım stratejileri, bugünün ve geleceğin yatırım temaları, özel kredi ve finansal teknoloji araçları, alternatif finansman araçları, krediye erişim araçları, girişim teknolojileri konusunda yatırım fırsatları, firmaların yerel ve sınır ötesi satın alma stratejileri ve Borsa İstanbul'da halka açılma fırsatları başlıca değerlendirme konuları oldu. Mayıs ayında yapılan seçimlerle birlikte siyasi belirsizliklerin, yakın zamanda kamuoyunun takdirine sunduğumuz OVP ve 12. Kalkınma Planı ile de politika belirsizliklerinin ortadan kalkmasıyla birlikte güven ve istikrarın pekiştiği bir ortamda, çok daha fazla uzun vadeli kaynağın ülkemize geleceğinin ve yatırım yapacağının işaretlerini şimdiden görmeye başladık. Bir taraftan dünya ekonomisinden daha büyük pay alırken, diğer taraftan enflasyonun kalıcı olarak düştüğü, kapsayıcı ve istikrar içinde büyüyen bir ekonomi inşa edeceğiz. Bütün bunların sonucunda da sosyal refahı ve sosyal adaleti yine kalıcı bir şekilde arttırmak en temel hedefimiz olacaktır. “


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.