Yılmaz: Hedefimiz Türkiye’yi dünyanın afetlere karşı en hazırlıklı ülkesi haline getirmek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Depreme hazırlıklı ve daha dirençli bir Bingöl” hedefiyle düzenlenen Bingöl Deprem Çalıştayı’na video konferansla katıldı.

Yılmaz: Hedefimiz Türkiye’yi dünyanın afetlere karşı en hazırlıklı ülkesi haline getirmek
Yayınlama: 06.05.2024
0
A+
A-

Cevdet Yılmaz, Bingöl Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Depreme hazırlıklı ve daha dirençli bir Bingöl” hedefiyle düzenlenen Bingöl Deprem Çalıştayı’na video konferansla katıldı.

Yılmaz, depremden etkilenen illerde yaraları sararken hem Türkiye'nin afetlere dayanıklılığını artırmak hem de afet yönetimini daha etkin hale getirmek için bilimsel alanda da seferberlik başlattıklarını belirtti.

Afet yönetimi yaklaşımını kalkınma politikasını afet risklerini azaltmaya odaklanacak şekilde değiştirdikleri söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ” Hedefimiz bilim temelli bir yaklaşımla Türkiye'yi dünyanın afetlere karşı en hazırlıklı ve afetler sonrası en hızlı ve etkili tepki verebilen ülkesi haline getirmektir. Depreme ilişkin 360 derecelik bir analiz ve gelecek projeksiyonuyla yapılan çalışmalar, Deprem Master Planı’nın ve Entegre Risk Afet Yönetim Sistemi’nin de altyapısını oluşturacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Yılmaz, afet yönetimi konusunda üniversitelerin katkılarının artarak devam etmesini ve öncü fikirlerle yol gösterici olmalarını temenni ederek şunları dile getirdi:

“Çalıştayın Bingöl ili ve bölgemize deprem hazırlıkları açısından ışık tutan, ülkemizin geneline de örnek teşkil edebilecek bir çalışma olacağına inanıyorum. Bu vesileyle, depremlerde vefat eden kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.