Yılmaz, Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması 2023 Yılı 2. Toplantısı’na katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bakanlıklar, ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri ile “Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması 2023 Yılı 2. Toplantısı” için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi.

Yılmaz, Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması 2023 Yılı 2. Toplantısı’na katıldı
Yayınlama: 10.10.2023
2
A+
A-

Yılmaz, Bakanlıklar, ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri ile “Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması 2023 Yılı 2. Toplantısı” için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi.

Yılmaz, toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilan ettiği Türkiye Yüzyılı perspektifinin vurgulanarak dijitalin yüzyılının Türkiye Yüzyılı olması yolunda tüm kurumların yerli ve milli teknolojilere öncelik vermesi gerektiği ifade ederek, gelecekte veriden değer yaratma konusunda yapay zeka, büyük veri, siber güvenlik konularına daha fazla yatırım yapılması ve Siber Vatan hususunun tüm kurumların öncelikleri arasında yer alması gerektiğinin altı çizdi.

e-Devlet Kapısına ilişkin 2023 Avrupa Komisyonu e-Devlet Kıyaslama Raporu’nda Türkiye'nin; Almanya, İtalya, Fransa, İspanya, Norveç gibi ülkeleri geride bırakarak 35 ülke arasında 10. sıraya yerleşmesinin katılımcılarla paylaşıldığını belirten Yılmaz, “Dijital Türkiye yolunda “çevik veri yönetişimine sahip politika ve stratejileri hayata geçiren, yenilikçi teknolojilere hızla uyum sağlayan, elektronik hizmet sunumunda rekabet gücü yüksek, katılımcılığı ve insan odaklı yaklaşımı merkeze alan bir ülke olarak e-Devlet Kapısı’ndan yüzde 95 gibi yüksek orandaki vatandaş memnuniyetinin sürdürülmesinin önemi belirtilmiştir.  Orta Vadeli Program’da geniş yer verilen dijital dönüşüm başlığı altında tüm kurumlarımızın yapacakları planlama ve faaliyetler hakkında çalışmalar yaparak sonucundan, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’ne de bildirilmesi gerekliliği ifade edilmiştir.” ifadelerine yer verdi.

Toplantının son bölümünde, Türkiye’de temel bilgi sistemlerinin gerekli altyapıyı sağlamada yeterli olduğu, bu aşamadan sonra, yerli ve milli yazılım ve dijital hizmetlerin ihraç kabiliyetlerinin de ortaya konmasına yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

“Geçmişten bu yana bürokrasiyi azaltmaya ve Dijital Türkiye adımlarına öncülük eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yakın takip ve destekleri için şükranlarımı sunuyorum. Bürokrasinin Azaltılması ve Dijital Türkiye Koordinasyon Toplantısı’nın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.