Yılmaz, 6. Uluslararası Ankara Turizm ve Seyahat Fuarı’nın açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 6. Uluslararası Ankara Turizm ve Seyahat Fuarı Travel EXPO’nun açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte gerçekleştirdi.

Yılmaz, 6. Uluslararası Ankara Turizm ve Seyahat Fuarı’nın açılışına katıldı
Yayınlama: 16.11.2023
3
A+
A-

Yılmaz, dünya ekonomisinde en hızlı gelişen alanlardan biri haline gelen turizm sektörünün oluşturduğu istihdam, dış ticaret açığının kapanmasına sağladığı katkı ve kalkınma yönündeki getirileri ile ülkenin de makro politikası açışından kilit konumda olan bir sektör olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Türkiye, zengin kültürel mirası ve doğal güzellikleri, her mevsime hitap eden yapısı, nitelikli insan kaynağı ve yüksek hizmet kalitesiyle turizmde en çok tercih edilen ülkelerden biridir. Ülkemizin sahip olduğu bu potansiyelin farkındalığıyla “81 il 12 ay turizm” anlayışı doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz.”

Küresel salgın döneminin olumsuz etkilerine rağmen kültür, doğa, tarih, sağlık, termal, kış turizmi, kongre ve ekoturizm gibi pek çok alanda turizmi çeşitlendirerek son dönemde turist sayısı, turizm gelirleri ve çeşitliliğinde tarihi rekorlara imza attıklarını ifade eden Yılmaz, “Bu başarıya imza atan Kültür ve Turizm Bakanlığımızı ve tüm sektörü tebrik ediyorum.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.