Yıldırım’da 3 yeni sağlık merkezi açılıyor

Yıldırım Belediyesi, Sağlık Bakanlığı ve hayırsever katkısıyla Fidyekızık, Karaağaç ve Erikli Mahallelerine 3 yeni aile sağlığı merkezi kazandırıyor.

Yıldırım’da 3 yeni sağlık merkezi açılıyor
Yayınlama: 21.12.2023
6
A+
A-

Erikli ve Fidyekızık Aile Sağlığı Merkezi’ndeki çalışmaların yüzde 90’ı tamamlanırken, Karaağaç Aile Sağlığı Merkezi’ndeki çalışmalarda yarıya gelindi. 453 metrekare inşaat alanından oluşan 2 katlı Fidyekızık Aile Sağlığı Merkezi, 4 hekimli aile sağlığı merkezinden ve muhtarlıktan oluşurken Karaağaç Aile Sağlığı Merkezi, 325 metrekarelik kullanım alanına sahip olacak. Merkezde laboratuvar, engelli muayene odası, muayene odaları, gebe izleme ve aşı birimi ile ortak kullanım birimleri yer alacak. Yine mevcut binada gerçekleştirilecek renovasyon çalışması ile hizmete açılacak 300 metrekareye sahip Erikli Aile Sağlığı Merkezi’nin bünyesinde muhtarlık ofisi, engelli muayene odası, müdahale odası, 3 muayene odası, aşı ve bebek izleme odası ve emzirme odası yer alacak.

Yıldırım için birlikte çalışıyoruz

Yıldırım’da sağlık alanında ihtiyaç duyulan yatırımlardan olan aile sağlığı merkezlerinin sayısını artırmaya gayret ettiklerini belirten Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “ İlçemize kazandıracağımız sağlık merkezleri önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Hayırseverlerimize tüm Yıldırımlı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. Bütün hayırseverlerimizi de insanlığa faydalı olacak kalıcı hizmetler yapmaya davet ediyorum.” dedi. 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.