YEO Teknoloji, Seiso Enerji’ye ortak oldu

YEO Teknoloji Enerji ve Endüstri A.Ş, Seiso Enerji Sistemleri Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş’ye yüzde 49 oranında ortak olunması konusunda anlaşmaya vardı.

YEO Teknoloji, Seiso Enerji’ye ortak oldu
Yayınlama: 07.05.2024
3
A+
A-

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şöyle denildi:

''Güneş enerjisi santralleri kurulumu ve proje geliştirmesi konusunda faaliyet gosteren Seiso Enerji Sistemleri Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye yüzde 49 oranında ortak olunması konusunda anlaşmaya varılmıştır. 2008 yılında kurulan Seiso Enerji, yurt içi ve yurt dışında özellikle endüstriyel ve sanayi tipi çatı GES projelerinde sektörün öncü konumunda olup bugüne kadar 300 MW'in üzerinde proje tamamlamıştır. Gerçekleştirdiği projeler arasında Antalya Stadı'nın çatısına kurulan GES projesi, Türkiye'de kurulan ilk güneş takip sistemli arazi GES projesi ve Benelux (Belçika, Hollanda, Lüksemburg) bölgelesinde kurulumunu tamamladığı 150 MW'ın üzerinde proje bulunmaktadır. 

Seiso Enerji'nin çoğunluk hisselerine sahip olan Solimpeks Enerji Grubu, 2000'li yıllardan bu yana endüstriyel ve ev ısıtmalarında kullanılan yüksek verimli flat kollektör, ısı pompası ve boyler üretimi, kurulumu ve ihracat odaklı yenilenebilir enerji teknolojileri üretimiyle 80'den fazla ülkeye ihracat yapmakta ve Türkiye genelinde 200'ün üzerinde bayi yapılanmasıyla Türkiye pazarında evsel ve ticari pazara erişim sağlamaktadır.

Enerji teknolojileri ekosistemi kurmak üzere çalışmalar yürüten Yeo Teknoloji bu ortaklıkla konut, mesken ve sanayi tesisleri çatı GES projeleri, mikro şebeke uygulamaları ile 10 MW altı projelerdeki pazar payının artırılması ve finansal enstrümanlarını Türkiye'de daha geniş bir kitleye yaymayı hedeflemektedir. Bunun yanı sıra, SEİSO'nun özellikle Benelux ülkelerindeki tecrübesi ile diğer Avrupa ülkelerinde yeni pazarlar yaratılması planlanmaktadır.''
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.