YEO Enerji’den iş birliği anlaşması

YEO Enerji Yatırımları A.Ş, Gürcistan’da güneş enerjisi santrali (GES) geliştirmesine yönelik iş birliği anlaşması imzaladı.

YEO Enerji’den iş birliği anlaşması
Yayınlama: 17.10.2023
2
A+
A-

YEO Enerji Yatırımları A.Ş, Gürcistan'da güneş enerjisi santrali (GES) geliştirmesine yönelik iş birliği anlaşması imzaladı.

YEO Teknoloji Enerji ve Endüstri A.Ş tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi:

''Şirketimizin yüzde 100 iştiraki olan YEO Enerji Yatırımları A.Ş ile enerji sektöründeki Avrupalı bir yatırımcı arasında Gürcistan'da 69 MWp kapasiteli güneş enerjisi santrali geliştirmesine yönelik işbirliği anlaşması imzalanmıştır.
YEO Enerji Yatırımları A.Ş'nin yüzde 49 oranında hisseye sahip olması planlanan iş birliği sözleşmesinde aynı zamanda YEO Teknoloji de projenin inşaat, mühendislik, devreye alma dahil anahtar teslim işlerini üstlenecektir.
Yenilenebilir enerjide 2030 yılına kadar 1 GW kapasite hedefleyen şirketimiz, yatırımcı kimliğiyle dünyanın farklı coğrafyalarındaki ofisleri ve iş yapma kabiliyetiyle global oyuncu olma yolunda yeni bir adım atmıştır.''


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.