Yeni yılın ilk sabahında DANET Afyon sucuklu saray usulü yumurta

Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca sofraya misafir olan et ve et ürünleri sektörünün köklü markası DANET, ürün portföyünde yer alan 80’nin üzerinde lezzet seçeneğiyle hazırlayabileceğiniz pratik tarifler sunuyor. İşte size, yeni yılın ilk kahvaltısı için DANET’in coğrafi tescilli ve ödüllü Afyon Sucuğu ile hazırlayabileceğiniz nefis bir yumurta tarifi. Üstelik, Saray Mutfağından!

Yeni yılın ilk sabahında DANET Afyon sucuklu saray usulü yumurta
Yayınlama: 26.12.2023
6
A+
A-

Kurulduğu 1975 yılından bu yana gıda sektöründe güçlü bir konum elde eden et ve et ürünleri markası DANET, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca sofraya misafir oluyor. Gıda güvenliği ve kalite konusunda en yüksek standartları tavizsiz uygulayan DANET, ürün portföyünde yer alan 80’nin üzerinde lezzet seçeneğiyle hazırlanabilecek pratik tariflerle tüketicilerinin günlük sofralarında yer alıyor.

Yeni Yılın İlk Sabah Kahvaltısına Özel Coğrafi Tescilli ve Ödüllü DANET Afyon Sucuklu Saray Usulü Yumurta

Basit, ancak bir o kadar da özen isteyen Soğanlama, Osmanlı mutfağında çok sevilen bir yumurta yemeği. Osmanlı saray menülerinde yer aldığı, matbah-ı amire, yeni saray mutfağına aşçı alınırken deneme olarak yaptırıldığı biliniyor. Fatih Sultan Mehmet ve Sultan II. Abdülhamit'in de en sevdiği yemeklerden biri olduğu bilinen bu nefis lezzeti, DANET dokunuşu ile daha da yukarı çekiyoruz!

Sizlere yeni yılın ilk sabahında aileleriniz ve sevdiklerinizle bir araya gelebileceğiniz neşeli ve bereketli bir kahvaltı sofrası için, Coğrafi tescilli ve bu yıl Güvenilir Ürün Platformu Feed The Future 2023 Ödülleri “Coğrafi İşaretli Ürünler Kategorisi” Birincisi DANET Afyon Sucukla nefis bir Soğanlama sunuyoruz.

Malzemeler (4 Kişi için)

6 adet büyük boy kuru soğan

1 Kangal DANET Coğrafi tescilli Afyon Sucuk

8 adet yumurta

1,5 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

İsteğe göre toz tarçın (1 çimdik)

İsteğe göre tozşeker

İsteğe göre kırmızı toz biber ya da paprika

İsteğe göre kırmızı pul biber

Tuz

Karabiber

Üzüm sirkesi

1 fincan içme suyu

Yapılışı

Soğanlarınızın kabuklarını soyup, boylamasına ikiye kesin ve ay şeklinde (piyazlık) doğrayın. Doğranmış soğanları ovarak suda yıkayın, suyunu süzün ve bir kağıt havlu ile çok bastırmadan hafifçe suyunu alın.

Büyük boy bir tavayı tam ateşte ısıtın ve önce sıvı yağı ekleyin. Sıvı yağ ısınınca soğanları ekleyin ve ateşi hemen kısığa getirin. Yarım yemek kaşığı tereyağı ekleyip, soğanları sürekli karıştırın, biraz ısıyı alınca, ateşi orta dereceye getirin, bir çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber serpin ve sürekli karıştırarak soğanları yakmadan 5 – 10 dakika pişirmeye devam edin. Bunun sonrasında bir kahve fincanı kadar su ekleyin, iyice karıştırıp tavanın üzerini kapatın ve en kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.

Bu aşamada soğanlarınız iyice yumuşamış olacak. Ocağın altını kapatın, renklendirmek ve lezzet için bir çay kaşığı damak tadınıza göre tatlı ya da az acı kırmızı toz biber ya da toz paprika ekleyip iyice karıştırın ve kangal sucuğunuzu dilimlerken soğan tavanızı tezgahta dinlenmeye bırakın. Bu aşamada, isteğe bağlı olarak toz biberle birlikte ya da yerine birer çimdik tarçın ve toz şeker ekleyebilirsiniz. Ancak, öncesinde soğanlarınızı bir tadın. Usulünce hazırlanan soğan, bu aşamada kendi doğal şekerini serbest bırakır. İsteğe göre tuzu ve karabiberi de dinlenme öncesi dengeleyebilirsiniz.

Şimdi sucuğunuzu hazırlama vakti… O sucuk, bu sucuk. Binlerce yıllık gastronomi geleneğine sahip ve adı sucuk ile de özdeşleşmiş Anadolu kenti Afyon’da, bölgede yetiştirilen dana ve manda eti ile sucuğa özgü baharatların karışımıyla, geleneksel reçetelerle üretilen, Coğrafi tescilli ve ödüllü DANET Afyon Sucuk. Kangal sucuğunuzu kolaylık için 4 parçaya bölün, zarını soyup çok ince olmayan halkalar halinde dilimleyin.

Tavanızı tekrar ateşe koyun. Isınırken bir yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Tereyağı eriyip hafif cızırdamaya başlayınca sucuklarınızı ekleyin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Sucuklarınızın kıvama geldiğini görünüşünden ve kokusundan hissedeceksiniz. İşte o anda yeniden ocağı kapatın, tahta kaşıkla soğan sucuk yatağınızda yumurta yuvaları hazırlayın. Osmanlı saray aşçıları önce tahta kaşığın arka tarafı tavaya dik gelecek şekilde soğan ve sucuk yatağında bir yer yapar, sonra da dışa doğru büyüyen dairesel hareketlerle yumurta için yuva açardı, böylece alt kısma soğan ve sucuk lezzeti almış yağ gelirdi.

Tavanın altını tekrar yakın ve orta ateşe gelin. Yumurtalarınızı sarılarını patlatmamaya özen göstererek yuvalara kırın, karıştırdığınız beyazları sertleşene dek pişirin. Pişme sonrası 1-2 dakika tezgahta dinlendirin. Sönmüş olsa da ocak üzerinde dinlendirmeyin, sıcak ocak ateş olmasa da pişmenin devam etmesine neden olur. Dinlenme sırasında, bir çimdik pul biber alıp, sarıların üzerine maharetle azar azar serpiştirebilirsiniz.

Yemek masanızı korumak için bir nihale kullanın, tavayla sıcak servis edin.

Afiyet olsun, yeni yıl sağlık, bereket, mutluluk getirsin!

Helal sertifikalı üretim yapan ve Türkiye pazarındaki güçlü konumunun yanı sıra 20’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiren DANET’in ürün portföyünde 80’nin üzerinde lezzet seçeneği ve taze et ürünleri de yer alıyor. Tüketicilerine coğrafi işaretli Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nın yanı sıra, taze et ürünleri, sucuk, pastırma, kavurma, jambon, sosis, salam ve füme ürünleriyle, hindi ve piliç ürün seçenekleri de sunan DANET, eve teslim kurban satışı da gerçekleştiriyor.

DANET ürünleri seçkin kasapların ve önde gelen perakende markalarının yanı sıra, firmanın kendi markasıyla oluşturduğu kasap ve şarküteri mağazalarında ve DANET’in online satış sitesinde tüketicilerle buluşuyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.