Yeni Citroen e-C3 eylülde Türkiye’de

Citroen, yenilediği C3 modelini, yüzde 100 elektrikli olarak eylül ayında Türkiye yollarına çıkarmaya hazırlanıyor.

Yeni Citroen e-C3 eylülde Türkiye’de
Yayınlama: 24.05.2024
4
A+
A-

Citroen, B segmentindeki başarılı modeli yeni C3’ü Türkiye’de satışa sunmaya hazırlanıyor. Karakteristik görünümü, sınıfının üzerinde boyutları ve markaya has yüksek konfor özellikleriyle 4’üncü nesil C3, eylül ayında Türkiye’de satışa sunulacak. İlk aşamada elektrikli versiyonuyla yollara çıkacak olan yeni Citroen C3, önümüzdeki yılının ilk aylarında hibrit versiyonuyla da satışa sunulacak.

İlk jenerasyonuyla 2002 yılından bu yana yollarda boy gösteren Citroen C3, 4’üncü neslinde e-C3 ismiyle ilk kez yüzde 100 elektrikli olarak tasarlandı. 2002 yılından bu yana ulaştığı 5,6 milyon adedin üzerindeki satış performansıyla markanın da en popüler modeli olan Citroen C3, markanın Avrupa’daki satış hacminin yüzde 29’unu temsil ediyor. Citroen için yepyeni bir dönemi işaret eden yeni e-C3, Sıfır emisyonlu mobilitenin keyfini ulaşılabilir fiyata yaşamak isteyen kullanıcılar için Avrupa’da üretilen tamamen elektrikli B-Hatchback model olarak dikkat çekiyor. 

Yeni Citroen C3’ün markanın amiral gemilerinden biri olduğunu söyleyen Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, “Yeni e-C3, elektrikli C4 ve elektrikli C4 X’ten sonra elektrikli araç ürün gamımızdaki 3’üncü model olacak. Yeni aracımızla birlikte elektrikli araçların toplam satışlarımız içindeki payını yüzde 15 seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl ise hedefimiz bu oranı yüzde 20’lere yükseltmek.” dedi.

Yeni C3’ü eylül ayında tüketicilerle buluşturacaklarını vurgulayan Selen Alkım, şöyle devam etti:

“Eylül ayında sadece elektrikli modeli ile yollarda olacak Citroen e-C3’ün sunmayı planladığımız fiyat seviyesi ile de ne kadar iddialı bir model olduğunu gözler önüne sereceğini düşünüyorum. Önümüzdeki senenin başında ise hibrit versiyonunu da tüketicilerimizle buluşturacağız. Böylece yeni modelimizin lansmanı ocak ayında hem hibrit hem de elektrikli motor seçeneklerinin bir arada satışa sunulmasıyla tamamlanacak.”

Avrupa’daki 4’üncü nesil Citroen C3 ailesi, Citroen’in cesur yeni marka tasarımını temsil eden, iddialı bir görünümle baştan aşağı yeniden tasarlandı. İlk kez 2022 Citroen Oli konseptinde ön gösterimi yapılan yeni tasarımda, dikey ve yatay unsurlar, teknik bir tarzla kontrast oluşturuyor.

Yeni C3 çok yönlü olacak şekilde ilk kez bir hibrit güç aktarma sistemiyle de sunulacak. Böylece yeni C3, 48V hibrit teknolojisiyle elektrikliye geçişi daha erişilebilir hale getiriyor. Kompakt, hafif ve ulaşılabilir olan bu çözüm, çok yönlü şehir otomobili için uygun olup şehir yolculuklarının yüzde 50'ye kadarının elektrikli modda yapılmasına olanak tanıyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.