Yazıcı: “Devletin temel fonksiyonu vatandaşların haklarını korumak”

Saadet-Gelecek Grubu, Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Prof. Dr. Serap Yazıcı, TBMM Genel Kurulunda Diyarbakır eski Baro Başkanı Tahir Elçi’nin ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir konuşma gerçekleştirdi.

Yazıcı: “Devletin temel fonksiyonu vatandaşların haklarını korumak”
Yayınlama: 24.11.2023
14
A+
A-

Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Prof. Dr. Serap Yazıcı, konuşmasında Elçi'nin 28 Kasım 2015 tarihinde gözler önünde ve birçok kamera tarafından kaydedilen hunharca cinayeti üzerine duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi. Sekiz yıl boyunca bu cinayetin faillerinin bulunamamış olmasını bir vahim durum olarak nitelendiren Yazıcı, Tahir Elçi'nin hayatını insan hakları, hukukun üstünlüğü ve demokrasi değerlerine adadığını vurgulayarak kaybettikleri meslektaşlarının hala adalet bulamamış olmasının bir acı gerçek olduğuna dikkat çekti.

Konuşmasında, toplumun fertlerinden birine karşı işlenen haksız ve hukuksuz fiiller karşısında topluluğun bir bütün olarak harekete geçmesi gerektiğini ifade eden Yazıcı, hukukun temel işlevinin vatandaşların haklarını korumak ve güvence altına almak olduğunu hatırlattı. Ancak, Türkiye olarak uzun yıllardır yaşanan cinayetlerin faillerinin bulunamamasının toplumun huzur, barış ve güven içinde yaşamasına engel teşkil ettiğine vurgu yaptı.

Devletin temel fonksiyonunun vatandaşların haklarını korumak olduğunu vurgulayan Yazıcı, Türkiye'de yaşanan Sabahattin Ali'den Uğur Mumcu'ya kadar birçok cinayetin faillerinin hala bulunamamasının devletin temel görevini yerine getirememesi anlamına geldiğini ifade etti.

Son olarak, 16 yıl sonra Samast'ı bulduklarını ancak kendisini serbest bıraktıklarını hatırlatan Yazıcı, hükümetüyelerine seslenerek insan hakları, demokrasi değerleri ve hukukun üstünlüğünü koruma konusunda samimi bir çaba göstermeleri halinde milletvekillerinin içten bir şekilde destek vereceklerini ifade etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.