Yavaş: “İhtiyaç olmayan hiçbir projeye beş kuruş harcamadım”

Cumuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir üniversitenin İşletme Fakültesi’nin 2023-2024 Bahar Dönemi Akademik Yılı açılış törenine katıldı.

Yavaş: “İhtiyaç olmayan hiçbir projeye beş kuruş harcamadım”
Yayınlama: 19.02.2024
3
A+
A-

Üniversitenin Konferans Salonu'nda ‘Yerel Yönetimleri Sorunları’ başlığıyla düzenlenen programa, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Mithat Üner, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katılırken Yavaş, öğrencilere yerel yönetimler hakkında çok önemli bilgiler verdi.

Yerel yönetim bütçelerinin yeterli olmadığına değinen Yavaş, belediyenin önceliklerinin kentin altyapısı, sağlıklı su, toplu ulaşım gibi konular olması gerektiğini vurgulayarak, “Ama her belediye başkanının bir çılgın projesi var. Çılgın proje dediğiniz zaman da bu çılgın projelerin birçoğu da çöp proje olduğunu görürsünüz. Ama bunun hesabını da soracak bir merci yok. Gereksiz proje adı altında o kadar çok paralar harcanıyor ki halbuki insanların ihtiyaçları bellidir. Bugün ücretsiz internet insan hakkıdır, yeşil alan artık insan hakkı olarak anılıyor. Herkese bütün dünyada gelişmiş ülkelerde kabul ediliyor ki evine en yakın yerde spor yapma hakkıda bir haktır” ifadelerini kullandı.

Yavaş Ankara Büyükşehir Belediyesinin, sosyal destek alan ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için yaptığı desteklerden bahsederek, şunları kaydetti:

“Özellikle destek alan ailelerimizin çocukları hayata eşit şartlarda başlamıyor. Bunların birçok ihtiyaçları var. Okulda ihtiyaçları var, okula giderken ihtiyaçları var… Biz bunu fark ettik şu anda 60 bin civarında ortaokul ve lise öğrencisi bizden ücretsiz biniş kartı alıyor. Yani evinden uzaksa o ortaokul veya lise oraya ücretsiz gelip gidiyor. Bazı çocuklar okula gidemiyor, servis ücreti ödeyemiyor ailesi. Bunlardan 16 bin kadarının servis ücretini ödüyoruz. “

“İhtiyaç olmayan hiçbir projeye beş kuruş harcamadım”

25 yılda yapılan kadar yeşil alanı 5 yılda Başkente kazandırdıklarını kaydeden Yavaş, yerel yönetimlerde en büyük sorunun belediye başkanının yetkisi olduğuna işaret ederek, “İhtiyaç olmayan hiçbir projeye beş kuruş harcamadım” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.