Yatırımcıların en çok tercih ettiği ikinci yatırım aracı kripto para

Paribu, Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması 2023’ün sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre, yatırım yapanların yüzde 29’u yatırım aracı olarak kripto parayı tercih ediyor.

Yatırımcıların en çok tercih ettiği ikinci yatırım aracı kripto para
Yayınlama: 23.09.2023
0
A+
A-

Paribu’nun kullanıcı sayısı 6 milyonu aştı. 6 Şubat 2023’te Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin ardından yerelde ve globalde kripto para bağış kampanyaları düzenlendi. Yapılan bağışların hızlı ve şeffaf şekilde gerçekleşmesi, kripto paraların efektif kullanımını kanıtladı.

ABD’de müşteri varlıklarını izinsiz kullanan kripto işlem platformlarının iflas etmesiyle regülasyon çalışmalarına ağırlık verilen bir yıl oldu.

Ethereum’un ölçeklenebilirlik yol haritasında büyük önem taşıyan iş kanıtı mekanizmasından (PoW) hisse kanıtı mekanizmasına (PoS) geçiş süreci 2022’nin eylül ayında tamamlandı.

BTC’nin 2023 yılında en yüksek fiyatı 31 bin 700 dolarken, araştırma sırasında en yüksek fiyatı 28 bin 700 dolardı. 2022’deki en yüksek fiyatı 48 bin dolar, 2021’de ise 67 bin 500 dolardı.

BTC’nin 2023 yılında en düşük fiyatı 16 bin 500 dolarken, araştırma sırasında en düşük fiyatı 25 bin 300 dolardı. 2022’de en düşük fiyatı 15 bin 500 dolar, 2021’de ise 28 bin 200 dolardı.

Tüm bu gelişmeler, bilinirlik, deneyim, teknoloji ve demografi olmak üzere 4 başlıkta araştırma raporuna yansıdı.

Yatırımcıların en çok tercih ettiği ikinci yatırım aracı kripto para

Yatırımcıların en çok tercih ettiği ikinci yatırım aracı kripto para

Paribu’nun Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması’na göre, yatırım yapanların yüzde 29’u yatırım aracı olarak kripto parayı tercih ediyor. Evde tutulan altın ve bankada altın hesabı da tercih edilen diğer yatırım araçları arasında yer alıyor. Gayrimenkul ise, yüzde 30 ile en çok tercih edilen yatırım aracı.

En büyük beklenti, güvenlik sistemlerinin iyi olması

İşlem yapanların yüzde 48’i kripto para işlem platformlarından güvenlik sistemlerinin iyi olmasını bekliyor. İşlemlerin “hızlı ve kolay yapılabilmesi” ile “tavsiye, uyarı bildirimlerinin olması” ise, en çok beklenen diğer özellikler arasında yer alıyor.

C1 grubu liderliğini koruyor

Kripto parayı duyanlar arasında C1 sosyoekonomik grubuna dahil olanların oranı yüzde 55. İşlem yapanlarda ise, bu oran yüzde 60,4.

Yatırımcıların en çok tercih ettiği ikinci yatırım aracı kripto para

Orta yaş grubunun kripto paraya ilgisi düşük

45-55 yaş aralığındaki bireylerin kripto parayı duyma oranı yüzde 11, işlem yapma oranı ise yüzde 7. En çok işlem yapanlar ise, 25-34 ve 35-44 yaş arasındaki bireyler.

En çok lise mezunları işlem yapıyor

Kripto parayı duyanlar ve işlem yapanlarda her 10 kişiden 6’sı lise mezunu. Bununla birlikte kripto parayla işlem yapanların yüzde 87'si çalışan grubuna dahil.

Yatırımcıların en çok tercih ettiği ikinci yatırım aracı kripto para

Öne çıkanlar

Kripto para bilinirliği geçtiğimiz yıllara göre en yüksek seviyesine ulaştı. Duymayanların oranı yalnızca yüzde 1.

Kripto paralar en çok kısa vadeli alım satım işlemleri için kullanılıyor.

Kripto paraların gelecekte daha çok kullanılacağının düşünülmesi en önemli işlem motivasyonlarından biri.

Kripto para işlem platformları, sektörel araştırmalar için en önemli bilgi kaynağı olarak görülüyor.

Bu yılın en güvenilir ve en çok tercih edilen yatırım aracı gayrimenkul oldu.

Kripto parayla işlem yapan bireyler, kripto paraya daha çok güven duyuyor.

Blokzincir teknolojisiyle hayatımıza giren kavramlar arasında; kripto para cüzdanı, NFT ve akıllı sözleşmeler öne çıkıyor. Kripto parayla işlem yapanların ortalama yaşı 33,3.


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.