Yatırımcılar Fed tutanaklarını sindirirken, Avrupa hisse senetleri hafif yükseldi

İstanbul, 23 Mayıs (Hibya) – Avrupa piyasaları, işlemcilerin son ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısının tutanaklarını sindirmesiyle Perşembe günü hafif yükseldi.

Yatırımcılar Fed tutanaklarını sindirirken, Avrupa hisse senetleri hafif yükseldi
Yayınlama: 23.05.2024
0
A+
A-

Pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi Londra'da saat 11:18'de yüzde 0,2 yükselirken, sektörler karışık seyretti. Teknoloji hisseleri, Wall Street kapanışından sonra beklenenden daha güçlü mali ilk çeyrek sonuçları açıklayan piyasa öncüsü Nvidia'nın yardımıyla yüzde 1,2 yükseldi.

Birleşik Krallık elektrik ve gaz şirketi National Grid'in tüm yıl sonuçlarında 7 milyar £ (8,9 milyar $) hisse senedi artışı açıklamasının ardından yüzde 7,0 ve kamu hizmetleri yüzde 2,25 düştü.

Fed notları, yetkililerin yapışkan enflasyon konusunda endişeleri olduğunu ve olası faiz indirimleri konusunda temkinli davrandıklarını ortaya koydu.

Yatırımcılar, Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak'ın Çarşamba günü yaptığı sürpriz açıklamayla 4 Temmuz'da genel seçim yapılacağını duyurmasını ve ulusal oylamanın tarihi konusunda aylardır süren spekülasyonlara son vermesini değerlendiriyor. Anketlere göre iktidardaki Muhafazakar Parti'nin muhalefetteki merkez sol İşçi Partisi'ne karşı kaybetmesi bekleniyor.

Birleşik Krallık enflasyon rakamlarının beklenenden yüksek gelmesinin ardından FTSE 100 endeksi hafifçe düşerek Haziran ayında faiz indirimi yapılacağına dair bahisleri azaltmasına rağmen piyasa tepkisi sessiz kaldı.

Yatırımcılar ayrıca Euro Bölgesi ve Birleşik Krallık'tan gelen ve Mayıs ayında hizmet ve imalat sektörlerinde iş faaliyetlerini gösteren son öncü verileri de değerlendiriyor.

Yatırımcıların Fed tutanaklarına tepki vermesiyle Asya piyasaları gece boyunca karışık işlem gördü.

Nasdaq-100 vadeli işlemleri Çarşamba akşamı Wall Street'in, beklenenden daha güçlü mali ilk çeyrek sonuçları açıklayan piyasa öncüsü Nvidia'nın son çeyrek sonuçlarını değerlendirmesiyle yükseldi.
 

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.