Yağmur suyu hatları genişliyor

“Cumhuriyet’in 100. Yılında İZSU’dan 100 Proje” başlıklı yatırımlar arasında yer alan ve Temmuz ayında temeli atılan Subaşı Atıksu ve Yağmur Suyu Projesi kapsamındaki imalatların yüzde 50’dan fazlası tamamlandı.

Yağmur suyu hatları genişliyor
Yayınlama: 04.12.2023
1
A+
A-

İZSU ekipleri Torbalı Subaşı Mahallesi’nde 70 milyon liralık yatırımla su baskını sorununu tamamen ortadan kaldıracak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dirençli bir kent oluşturma hedefi doğrultusunda İzmir genelinde başlatılan altyapı atağı sürüyor. “Cumhuriyet’in 100. Yılında İZSU’dan 100 Proje” başlıklı yatırımlar arasında yer alan ve Temmuz ayında temeli atılan Subaşı Atıksu ve Yağmur Suyu Projesi de hızla ilerliyor. Torbalı Subaşı Mahallesi’nin kanalizasyon ve yağmur suyu ihtiyacını karşılayacak projede bugüne kadar 9 bin 200 metre kanalizasyon hattının yapımı tamamlandı. Toplam 15 kilometre kanalizasyon hattı ile 2 kilometre yağmur suyu hattının imalatını kapsayan projenin İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’ne maliyeti ise 70 milyon lirayı buluyor.

Proje tamamlandığında Subaşı Mahallesi’nin evsel atık suları Torbalı Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletilecek. İZSU yetkilileri proje kapsamında yapılan kanalizasyon hattı imalatlarının Subaşı’nda sakinlerinin yaşam kalitesine önemli ölçüde katkı sağlayacağını dile getirirken, yağmur suyu hattının da mahalleyi daha dirençli ve güvenli hale getireceğinin altını çiziyor.

Torbalı’da 1 milyarlık altyapı yatırımı

İZSU Genel Müdürlüğü 2019 yılından bu yana Torbalı’da 1 milyar liralık yatırıma imza attı. İlçedeki Torbalı ve Ayrancılar Yazıbaşı Atıksu Arıtma Tesisleri’nde ikinci etap inşaatları devam ediyor. Torbalı’da bugüne kadar 54 kilometre atık su hattı tamamlandı. İZSU aynı zamanda 169 kilometre içme suyu ve 17 adet içme suyu sondaj kuyusu ile ilçenin sağlıklı içme suyuna kesintisiz erişimini sağladı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.