Xi’den enerji güvenliğinin önemine vurgu

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, enerji güvenliğinin önemine vurgu yaptı. Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu tarafından dün yeni enerji teknolojisi ve Çin’in enerji güvenliği hakkında 12. Grup Çalışma Oturumu düzenlendi.

Xi’den enerji güvenliğinin önemine vurgu
Yayınlama: 01.03.2024
0
A+
A-

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, enerji güvenliğinin önemine vurgu yaptı.

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu tarafından dün yeni enerji teknolojisi ve Çin’in enerji güvenliği hakkında 12. Grup Çalışma Oturumu düzenlendi.

Aynı zamanda ÇKP Merkez Komitesi Genel Sekreteri olan Xi Jinping oturumda konuşma yaparken, enerji güvenliğinin ekonomik ve sosyal gelişmenin önemli bir unsuru olduğunun altını çizdi.

“Küresel iklim değişikliğine karşı koymak için, temiz enerjinin aktif olarak geliştirilmesi, ekonomi ve toplumun yeşil ve düşük karbonlu dönüşümünün teşvik edilmesi, uluslararası toplumda geniş kabul gören bir anlayış haline geldi.” diye konuşan Xi, Çin’in bu trende uygun biçimde yeni enerjinin yüksek nitelikli gelişmesini daha güçlü ölçüde hızlandırarak, Çin tarzı modernizasyon inşasına güvenli bir enerji garantisi sağlarken, temiz ve güzel bir dünyanın inşası için daha büyük katkıda bulunması gerektiğini dile getirdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.