Xi’den “Çin’i Anlamak Konferansı”na tebrik

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, bugün Guangzhou’da başlayan Çin’i Anlamak 2023 Konferansı’na bir tebrik mesajı gönderdi.

Xi’den “Çin’i Anlamak Konferansı”na tebrik
Yayınlama: 02.12.2023
4
A+
A-

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, bugün Guangzhou’da başlayan Çin’i Anlamak 2023 Konferansı’na bir tebrik mesajı gönderdi.

Xi Jinping, dünya ekonomisinin toparlanma gücünün yetersiz kaldığı ve jeopolitik çatışmaların şiddetlendiği bir dönemde insanların el ele vererek, küresel meydan okumaların üstesinden birlikte gelinmesi, küresel ortak kalkınma gerçekleştirilmesi ve insanlığın ortak refahının artırılması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Xi, mesajında Çin’i anlamak için Çin tarzı modernleşme sürecini anlamak gerektiğine işaret ederek, Çin’in kendi modernleşme tarzıyla ulusal yeniden canlanışı hayata geçirmek ve insanlığın kader ortaklığının tesisini hızlandırmak için çaba harcadığını belirtti. Yüksek nitelikli kalkınma için yüsek seviyeli dışa açılmayı sürdüren Çin’in, piyasa kurallarına ve hukuka dayalı uluslararası normlara uygun ticaret ortamını sürekli iyileştirdiğini, elde ettiği başarılarla dünyaya yeni fırsatlar sunduğunu hatırlattı.

Çin’in diğer ülkelerle birlikte, barışçıl kalkınma, karşılıklı yarara dayalı işbirliği ve ortak refah sağlayan küresel modernleşmeyi gerçekleştirmeye hazır olduğunu kaydeden Xi Jinping, konferansa katılan konukları ilgili çabalara Çin’le birlikte katkı sağlamaya çağırdı.

Çin’in güney kesimindeki Guangdong eyaletinin merkezi Guangzhou’da bugün başlayan Çin’i Anlamak 2023 Konferansı’nın ana teması, “Asırda bir görülen değişimler karşısında Çin’in yeni girişimleri: Ortak çıkarları genişletmek, kader ortaklığı tesis etmek” olarak belirlendi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.