Xi’den Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid’e tebrik

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid’e tekrar başbakan olması vesilesiyle kutlama mesajı gönderdi.

Xi’den Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid’e tebrik
Yayınlama: 11.01.2024
4
A+
A-

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid’e tekrar başbakan olması vesilesiyle kutlama mesajı gönderdi.

Xi mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Çin ve Bangladeş geleneksel dost ve komşu ülkelerdir. İki ülke, diplomatik ilişkinin kurulmasından bu yana geçen 49 yılda daima karşılıklı saygı gösteriyor, karşılıklı yarara dayalı kazan-kazan ilkesine bağlı kalıyor. Çin ve Bangladeş, birbirinin temel çıkarlarına ilişkin sorunlarda karşılıklı destek vererek, kendi kalkınmalarını gerçekleştirme yolunda el ele ilerliyor ve iş birliği iki ülke halkına somut faydalar getiriyor. Geçen ağustos ayında, Başbakan Şeyh Hasina Vecid’le Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde bir araya geldik ve ikili ilişkiler üzerinde uzlaşmaya vardık. Çin ve Bangladeş’in iki taraf arasında varılan uzlaşma alanlarını iyi bir şekilde yerine getirmek, karşılıklı siyasi güveni artırmak, geleneksel dostluğu yaygınlaştırmak, kalkınma stratejilerinin kenetlenmesini pekiştirmek, Kuşak ve Yol’u yüksek nitelikli bir şekilde inşa etmek ve ikili stratejik iş birliği ve ortaklık ilişkisini sürekli ileriye taşımak için beraber çalışmasını temenni ediyorum.”

Çin Başbakanı Li Qiang da aynı gün Şeyh Hasina Vecid’e tebrik mesajı gönderdi.

Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid'in partisi Avami Birliği, 7 Ocak’taki genel seçimleri mecliste 222 koltuk elde ederek kazandı.

Bangladeş kabinesi tarafından dün yayımlanan bildiride, Devlet Başkanı Muhammed Şahabuddin’in aynı gün Şeyh Hasina Vecid’i başbakanlığa atadığı duyuruldu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.