Xi, Küba Başbakanı Manuel Marrero Cruz ile görüştü

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin Uluslararası İthalat Fuarı’na katılmak üzere Çin’e gelen Küba Başbakanı Manuel Marrero Cruz ile Beijing’de bir araya geldi.

Xi, Küba Başbakanı Manuel Marrero Cruz ile görüştü
Yayınlama: 06.11.2023
0
A+
A-

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na katılmak üzere Çin'e gelen Küba Başbakanı Manuel Marrero Cruz ile Beijing'de bir araya geldi.

Xi, Çin ve Küba'nın iyi dost ve iyi kardeş ülkeler olduğuna işaret ederek iki ülkenin sosyalist ülke inşa etme yolunda birlikte ilerlediğini belirtti. Xi, her iki ülkenin de çıkarlarını ilgilendiren konularda ve uluslararası ile bölgesel meselelerde birbirini desteklediğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Xi, Çin ile Küba arasındaki uzun vadeli dostluğun devam edeceğini ve karşılıklı siyasi güven ile stratejik eşgüdümün derinleştirileceğini belirtti. Parti ve devlet yönetimi konusunda deneyimlerin paylaşılacağını, ayrıca Çin'in Küba halkının dış müdahalelere ve ablukalara karşı çıkma çabalarını ve egemenliklerini koruma gayretlerini desteklemeye devam edeceğini ifade etti.

Xi, Küba'nın Kuşak ve Yol inşasına aktif entegrasyonunun yanı sıra, iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da derinleştirilmesi arzusunda olduğunu söyledi. Xi, Küba'nın Çin Uluslararası İthalat Fuarı (CIIE) gibi platformlardan yararlanarak daha fazla yerel ürünün Çin pazarında tanıtılmasını umduğunu kaydetti. Eylül ayında Küba'nın ev sahipliğinde düzenlenen “G77+Çin” zirvesinin gelişmekte olan ülkeler arası iş birliğine katkısının altını çizen Xi, gelişmekte olan ülkelerin egemenlik, güvenlik ve kalkınma çıkarlarını birlikte koruma sözü verdi.

Küba Başbakanı Manuel Marrero Cruz, Cumhurbaşkanı Xi'nin yönetimle ilgili düşüncelerinin Küba ve dünya için örnek teşkil ettiğini belirtti. Uzun zamandır Küba'ya yapılan Çin yardımlarının ülkesinin gelişimine önemli katkılar sunduğunu vurgulayan Cruz, Çin ile olan dayanışma ve iş birliğini güçlendireceklerini, Kuşak ve Yol Girişimi’nin yüksek kaliteli gelişimini birlikte sürdüreceklerini, hegemonya ve zorbalığa karşı çıkarak uluslararası adaletin korunması için Çin ile ortak çaba göstereceklerini ifade etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.