Xi Jinping, yeni seçilen Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei’ye tebrik mesajı gönderdi

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 21 Kasım’da Arjantin Devlet Başkanı olarak seçilen Javier Milei’ye tebrik mesajı gönderdi.

Xi Jinping, yeni seçilen Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei’ye tebrik mesajı gönderdi
Yayınlama: 23.11.2023
1
A+
A-

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 21 Kasım'da Arjantin Devlet Başkanı olarak seçilen Javier Milei'ye tebrik mesajı gönderdi.

Xi Jinping, Çin ve Arjantin'in önemli gelişmekte olan ülkeler ve aynı zamanda önemli yükselen piyasalar olduklarını hatırlattı. Xi, iki ülkenin her zaman karşılıklı saygı, eşitlik, karşılıklı yarar ve kazan-kazan ilkelerine bağlı kalarak, birbirlerinin temel çıkarlarıyla ilgili konularda birbirlerini desteklediğini ve çeşitli alanlardaki pratik iş birliğinin iki halka somut faydalar sağladığını ifade etti.

Xi Jinping, Çin ve Arjantin ilişkilerinin sürekli olarak geliştirilmesinin iki ülkenin her kesiminde genel bir fikir birliği haline geldiğini dile getirdi. Xi, Çin-Arjantin ilişkilerinin geliştirilmesine büyük önem verdiğini ve Javier Milei ile birlikte iş birliği ve ortak kazanç yoluyla ülkelerin kalkınması ve canlanmasını desteklemeye, ikili ilişkilerin istikrarlı ve uzun vadeli gelişimini teşvik etmeye hazır olduğunu belirtti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.