Xi Jinping, Shandong eyaletini ziyaret etti

Xi Jinping, dün Rizhao kentindeki incelemeleri sırasında önce Rizhao Limanı’nı ziyaret etti. Xi, limanın akıllı ve yeşil inşasının hızlandırılması ve dışa açılmanın genişletilmesi hakkında bilgi aldı.

Xi Jinping, Shandong eyaletini ziyaret etti
Yayınlama: 23.05.2024
1
A+
A-

Xi Jinping, dün Rizhao kentindeki incelemeleri sırasında önce Rizhao Limanı’nı ziyaret etti. Xi, limanın akıllı ve yeşil inşasının hızlandırılması ve dışa açılmanın genişletilmesi hakkında bilgi aldı.

İnşasına 1982 yılında başlanan Rizhao Limanı, 1986 yılında hizmete girdi. Şu anda 76 rıhtımı bulunan liman, 80’den fazla iç ve dış konteyner hattına açık durumda. Rizhao Limanı aynı zamanda küresel enerji ve emtia ham maddelerin önemli transfer üssü konumunda. Son yıllarda Rizhao Limanı, akılcı ve yeşil inşasını hızlandırarak dünyadaki ilk sahil boyu açık ve tam otomatik konteyner limanı haline getirildi. Böylece limanın işleyiş maliyeti yüzde 70 azaldı.

Xi Jinping, dün öğleden sonra Rizhao kentindeki Güneş Sahili Yeşil Yolu’na gitti. Restore edilen sahil ortamını gören Xi, sahilde eğlenen ve spor yapan sakinlerle sohbet etti. Xi, vatandaşların mutlu yaşamının ancak ortak çabalarla elde edilebileceğini belirtti. Xi, çalışkanlıkla çaba harcayarak Çin ulusunun büyük şahlanışını gerçekleştireceklerini ve vatandaşları daha iyi bir yaşama kavuşturacaklarını dile getirdi.

Xi Jinping, Shandong eyaletini ziyaret etti

28 kilometre uzunluğundaki Güneş Sahili Yeşil Yolu, manzara platfomu, yürüyüş yolu, dinlenme alanı gibi tesisleri kapsıyor. Güneş Sahili Yeşil Yolu’nun inşası sürecinde 5 bin metreden uzun kıyı şeridi iyileştirilerek deniz ekosisteminin bütünlüğü ve doğası azami şekilde korundu. Yol hizmete girdikten sonra burası yerel halkın ve turistlerin eğlence ve spor yeri haline geldi. Burada bisiklet ve yürüyüş yarışmaları dahil olmak üzere yılda 20’den fazla etkinlik düzenleniyor.

Rizhao’nun bağlı olduğu Shandong eyaletinin kara yüzölçümü 158 bin kilometrekareyi ve eyaletinin sahiliyle birleşen deniz sahası 159 bin kilometrekareyi kapsıyor.

Nüfusu 101 milyon 229 bin olan eyaletin 2023 yılında Gayri Safi Yurt İçi Hasılası (GSYİH) bir önceki yıla göre yüzde 6 artarak 9 trilyon 206 milyar 870 milyon yuanı (1 trilyon 270 milyar ABD Doları) buldu. Çin’in tarım üretim hacmi 1 trilyon yuanı geçen ilk eyaleti olan Shandong’un tahıl üretimi üç yıldır ardı ardına 55 milyon tonu aştı. Bunun yanı sıra eyaletin çevresindeki deniz ekolojisi iyileşiyor. 2023 yılında eyaletin deniz ürünleri üretimi, 1 trilyon 701 milyar yuana (234 milyar ABD Doları) ulaşarak ülkenin ikinci sırasına oturdu. Uluslararası seviyedeki liman kompleksi inşasını hızlandıran Shandong eyaleti, limanların mal işlem kapasitesiyle ülkede birinciliği koruyor.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.