Xi Jinping: “Henry Kissinger her zaman Çin halkı tarafından hatırlanacak”

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ABD’nin eski dışişleri bakanı Henry Kissinger’in vefatı nedeniyle ABD Başkanı Joe Biden’e taziye mesajı gönderdi. Xi Jinping, bugün Çin hükümeti, Çin halkı ve kendi adına Henry Kissinger’in ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

Xi Jinping: “Henry Kissinger her zaman Çin halkı tarafından hatırlanacak”
Yayınlama: 30.11.2023
0
A+
A-

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ABD'nin eski dışişleri bakanı Henry Kissinger'in vefatı nedeniyle ABD Başkanı Joe Biden’e taziye mesajı gönderdi.

Xi Jinping, bugün Çin hükümeti, Çin halkı ve kendi adına Henry Kissinger'in ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

Xi Jinping, Henry Kissinger'in dünyaca ünlü bir stratejist, Çin halkının eski ve iyi bir dostu olduğunu vurguladı. Xi Jinping, Henry Kissinger'ın yarım asır önce olağanüstü stratejik vizyonuyla Çin-ABD ilişkilerinin normalleşmesine tarihi katkılarda bulunduğunu, bunun hem iki ülkeye fayda sağladığını hem de dünyayı değiştirdiğini hatırlattı.

Henry Kissinger'in adının her zaman Çin-ABD ilişkileriyle anılacağını dile getiren Xi Jinping, Henry Kissinger'in Çin halkı tarafından her zaman hatırlanacağını ve özleneceğini ifade etti. 

Xi Jinping, ABD ile birlikte Çin-ABD halkları arasındaki dostluk davasını aktarmaya ve Çin-ABD ilişkilerinin sağlıklı ve istikrarlı gelişimini teşvik etmeye hazır olduklarını ifade etti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.