Xi Jinping, 11. Yurda Geri Dönen Denizaşırı Çinlilerin Temsilcileri Toplantısı’na katıldı

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, kısa süre önce 11. Yurda Geri Dönen Denizaşırı Çinlilerin Temsilcileri Toplantısı’na katıldı.

Xi Jinping, 11. Yurda Geri Dönen Denizaşırı Çinlilerin Temsilcileri Toplantısı’na katıldı
Yayınlama: 19.09.2023
1
A+
A-

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, kısa süre önce  11. Yurda Geri Dönen Denizaşırı Çinlilerin Temsilcileri Toplantısı’na katıldı.

Ülkedeki çeşitli yerlerden gelen 1200 denizaşırı Çinli ve 100’den fazla ülkeden gelen 600 Çin kökenli toplantıda hazır bulundu.

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosü Daimi Komitesi üyesi ve Disiplin Denetleme Komisyonu Başkanı Li Xi, toplantıda ÇKP Merkezi Komitesi adına bir konuşma yaparak yurda geri dönen denizaşırı Çinliler, yurt dışında yaşayan Çin kökenliler ve yurt dışı Çinliler derneklerindeki çalışanlara içten dileklerini sundu.

Li Xi, ÇKP Merkez Komitesi’nin liderliğiyle yurda geri dönen denizaşırı Çinliler ve yurt dışında yaşayan Çin kökenlilerin ekonomik gelişme, yoksullukla mücadele, salgınla mücadele, dışa açılma ve anavatanın birleşmesinin ilerletilmesi gibi alanlarda aktif bir şekilde katkı yaptıklarını söyledi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.