Wang Yi ve ABD’nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan’la görüştü

ÇKP Merkez Komitesi Dış İlişkiler Komisyonu Ofisi Direktörü ve Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, 16-17 Eylül günlerinde Malta’da ABD Başkanı Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’le birkaç tur görüşme gerçekleştirdi.

Wang Yi ve ABD’nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan’la görüştü
Yayınlama: 18.09.2023
6
A+
A-

ÇKP Merkez Komitesi Dış İlişkiler Komisyonu Ofisi Direktörü ve Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, 16-17 Eylül günlerinde Malta’da ABD Başkanı Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’le birkaç tur görüşme gerçekleştirdi.

İki taraf, Çin-ABD ilişkilerini istikrarlı ve sağlıklı hale getirme konusunda samimi, öze ilişkin ve yapıcı stratejik iletişimde bulundu.

Taiwan meselesinin ikili ilişkilerde aşılmaması gereken bir kırmızı çizgi olduğuna dikkat çeken Wang Yi, ABD’nin iki ülke arasında imzalanan üç ortak bildiriye uyarak, Taiwan’ın bağımsızlığını desteklememe taahhüdünü yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Wang Yi, Çin’in kalkınmasının güçlü iç motivasyona dayandığı ve kaçınılmaz bir tarihsel süreci izlediğini, bu nedenle engellenemeyeceğini ve Çin halkının meşru kalkınma hakkının elinden alınamayacağını ifade etti.

Görüşmede iki ülke liderleri arasında Bali'de gerçekleştirilen görüşmede varılan fikir birliklerini hayata geçirme, üst düzey temasları sürdürme, Asya-Pasifik işleri, denizcilik ve dış politika gibi alanlarda müzakerelerde bulunma konusunda mutabık kalındı.

İki ülke arasındaki personel değişimini destekleyecek ve kolaylaştıracak önlemler ele alındı.

Wang Yi ve Sullivan, Asya-Pasifik durumu, Ukrayna sorunu ve Kore Yarımadası meselesi gibi uluslararası ve bölgesel konuları da görüştüler.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.