Viop gün ortası

Jeopolitik risklerin ön plana çıktığı bir gündeyiz. Sözleşme tarafında satıcılı seyirlerin ivmelendiği görülüyor. Yurt dışı piyasalarda ise volatilite görece azalmış durumda.

Viop gün ortası
Yayınlama: 18.10.2023
17
A+
A-

BIST – 30 Yakın Vade

Jeopolitik risklerin ön plana çıktığı bir gündeyiz. Sözleşme tarafında satıcılı seyirlerin ivmelendiği görülüyor. Yurt dışı piyasalarda ise volatilite görece azalmış durumda. ABD vadelileri günü hafif satıcılı seyirlerde sürdürürken, Avrupa endekslerinde yataya yakın hafif alıcılı seyirler hakim. Asya piyasaları ise günü karışık seyirlerde tamamladı. Ekim vadeli endeks sözleşmesi tarafında günün geri kalanında 8.388 seviyesi destek olarak takip edilebilir. Bu seviye altındaki fiyatlamalarda 8.290 seviyesi destek noktası olarak gündeme gelebilir. Tepki yükselişlerinin izlenmesi durumunda 8.500 seviyesi direnç olup, devamında ise 8.562 seviyesi önemli direnç noktası konumunda değerlendirilebilir. Bu seviye üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda ise 8.630 ve 8.750 seviyeleri direnç noktaları olarak gündeme gelebilir.

Dolar/TL Yakın Vade

Jeopolitik risklerdeki artış risk iştahında dalgalanmalara neden oluyor. ABD Başkanı Biden’ın İsrail ziyareti yakından izlenirken, yurt içinde açıklanacak önemli bir veri akışı bulunmamaktadır. Ekim vadeli Dolar/TL sözleşmesi bugün 28,3920-28,9964 TL bölgesinde izleniyor. Dolar/TL spot kuru saat 13:00 itibariyle 28,00’li seviyelerde bulunuyor. Dolar endeksi 106,14 puan civarında işlem görüyor. Bugün ABD verileri ve Fed bej kitap raporu takip edilecek. Gün içerisinde Fed üyelerinin de konuşmaları izlenebilir.

Günün ilk bölümünde en fazla işlem gören pay vadeli sözleşmeleri: FGUBRF, FTHYAO, FYKBNK

Kaynak Gedik Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.