Viop gün ortası

Yurt dışı piyasalarda yeşil tonun hâkim olduğu bir gündeyiz. ABD ve Avrupa endekslerinde pozitif seyirler takip edilirken, Asya piyasalarında ise kapanışlar alıcılı seyirlerde gerçekleşti.

Viop gün ortası
Yayınlama: 12.10.2023
18
A+
A-

BIST – 30 Yakın Vade

 

Yurt dışı piyasalarda yeşil tonun hâkim olduğu bir gündeyiz. ABD ve Avrupa endekslerinde pozitif seyirler takip edilirken, Asya piyasalarında ise kapanışlar alıcılı seyirlerde gerçekleşti. Ekim vadeli endeks sözleşmesi tarafında da günün ilk yarısında yeşil tonun hâkim olduğunu görüyoruz. Jeopolitik risklerin ortaya çıkmasıyla beraber hafta başından itibaren sözleşmede dalgalı seyirlerin etkili olduğunu gözlemliyoruz. Teknik görünümde sözleşmede 8.990 ve 9.045 seviyeleri günün geri kalanında direnç noktaları olarak takip edilebilir. Devamı yükselişler görülmesi durumunda ise 9.086 ve 9.150 seviyeleri direnç noktaları olarak gündeme gelebilir. Aşağı tarafta ise 8.904 seviyesi destek olup, devamı düzeltme hareketlerinde 8.860 ve 8.820 seviyeleri destek noktaları olarak gündeme gelebilir.

 

Dolar/TL Yakın Vade

 

IMF Başkanı Georgieva yapmış olduğu açıklamasında, piyasaların faizlerin uzun süre yüksek kalacağı algısına düzenli şekilde uyum sağlamaya başladığını belirtti. Ancak finansal koşulların keskin şekilde daha da sıkılaştırılması piyasaları, bankaları ve finansal kuruluşları vurabilir şeklinde yorum getirdi. Bugün ABD TÜFE eylül ayı verisi açıklanacak. Ekim vadeli Dolar/TL sözleşmesi bugün 28,1857-28,2171 TL bölgesinde izleniyor. Dolar/TL spot kuru saat 13:10 itibariyle 27,74’lü seviyelerde bulunuyor. Dolar endeksi 105,70 puan civarında işlem görüyor.

 

Günün ilk bölümünde en fazla işlem gören pay vadeli sözleşmeleri: FODAS, FAKBNK, FYKBNK

Kaynak Gedik Yatırım


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.