Viop gün ortası

Haftanın ilk işlem gününde ABD vadelileri satıcılı seyirler izlerken, Avrupa endekslerinde de zayıf seyirler izleniyor. Asya piyasaları günü karışık seyirlerde tamamladı.

Viop gün ortası
Yayınlama: 09.10.2023
4
A+
A-

BIST – 30 Yakın Vade

 

Haftanın ilk işlem gününde ABD vadelileri satıcılı seyirler izlerken, Avrupa endekslerinde de zayıf seyirler izleniyor. Asya piyasaları günü karışık seyirlerde tamamladı. Ekim vadeli endeks sözleşmesi ise güne jeopolitik risklerin etkisiyle satıcılı seyirlerde tamamladı. Kırmızı tonun devam ettiği sözleşmede günün geri kalanında 8.793 seviyesi destek olarak takip edilebilir. Bu seviye altındaki fiyatlamalarda 8.695 seviyesi gündeme gelebilir. Tepki yükselişlerinin izlenmesi durumunda 8.945 seviyesi direnç olarak izlenebilir. Bu seviye üzerinde yaşanan boşluğun tekrardan dolması gündeme gelebilir. Bu bağlamda yukarıda 9.040 ve 9.086 seviyeleri sıralı direnç noktaları olarak takip edilebilir.

 

Dolar/TL Yakın Vade

 

Haftanın ilk işlem gününde veri takvimi sakin. Haftanın kalanı içinse yurt içinde sanayi üretimi, işsizlik oranı açıklanacak. Yurt dışında ise ABD enflasyonu ve Fed toplantısının tutanakları ön planda olacaktır. Hafta içerisinde de Fed üyelerinin konuşmaları izlenebilir. Ayrıca, İsrail-Filistin arasındaki gelişmelerde gündemde kalmaya devam ediyor. Ekim vadeli Dolar/TL sözleşmesi bugün 28,1647-28,2801 TL bölgesinde izleniyor. Dolar/TL spot kuru saat 13:10 itibariyle 27,70’li seviyelerde bulunuyor. Dolar endeksi 106,47 puan civarında işlem görüyor.

 

Günün ilk bölümünde en fazla işlem gören pay vadeli sözleşmeleri:    FASELS, FYKBNK, FPETKM

Kaynak Gedik Yatırım


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.