Viop gün ortası

Yurt dışı piyasalarda bugün ABD vadelileri sınırlı satıcılı seyirler izlerken, Avrupa piyasalarında karışık seyirler hakim. Asya piyasaları ise günü ağırlıkla pozitif seyirlerde tamamladı.

Viop gün ortası
Yayınlama: 05.10.2023
1
A+
A-

BIST – 30 Yakın Vade

 

Yurt dışı piyasalarda bugün ABD vadelileri sınırlı satıcılı seyirler izlerken, Avrupa piyasalarında karışık seyirler hakim. Asya piyasaları ise günü ağırlıkla pozitif seyirlerde tamamladı. Ekim vadeli endeks sözleşmesi tarafında dün yaşanan sert düzeltme eğilimlerinin ardından bugün kararsız seyirlerin izlendiğini söyleyebiliriz. Teknik görünümde sözleşmede 9.030 seviyesini direnç bölgesi olarak takip edilebilir. Bu seviye üzerindeki fiyatlamalarda 9.080 ve 9.150 seviyeleri direnç noktaları olarak gündeme gelebilir. Aşağı tarafta ise 8.913 civarı önemli destek noktası olup, bu seviye altındaki kalıcı fiyat hareketlerinde 8.825 ve 8.770 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilebilir.

 

Dolar/TL Yakın Vade

 

Yurt içi piyasalarda veri akışının sakin seyrettiği bir gündeyiz. ABD tarafında ise dış ticaret dengesi ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları izlenecek. Kurda düşük volatilitede yatay seyirler izleniyor. Dolar endeksi son dönemdeki yükseliş eğilimlerini ardından bugün yataya yakın seyirlerde hareket ediyor. Bu görünüm altında Dolar/TL spot kuru, saat 13:10 itibariyle 27,56’lı seviyelerde bulunuyor. Ekim vadeli Dolar/TL sözleşmesi ise 28,23 civarında hafif satıcılı seyirlerde hareketini sürdürüyor. Dolar endeksi 106,78 civarında hareket ederken, ABD 10 yıl vadeli tahvil faizleri yüzde 4,73’lü seviyelerde hareketini sürdürüyor.

 

Günün ilk bölümünde en fazla işlem gören pay vadeli sözleşmeleri:    FKRDMD, FTHYAO, FAKBNK

Kaynak Gedik Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.