Verimliliği ve güvenliği artıran SSO’nun şirketlere sağladığı faydalar

Giriş yapılan her platformun, ardında çerezler bıraktığını ve bunun verimsizliğe yol açtığını ifade eden  WatchGuard’ın Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, SSO’nun şirketlere sağladığı faydaları paylaşıyor.

Verimliliği ve güvenliği artıran SSO’nun şirketlere sağladığı faydalar
Yayınlama: 13.11.2023
1
A+
A-

SSO’nun kullanıcı erişim izinleri üzerinde tam gözetim ve kontrol sağladığını belirten bütünleşik siber güvenlik alanında küresel bir lider olan WatchGuard’ın Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, “Hatırlanmayan şifrelerden kaynaklı zaman kayıplarının ve bir parolanın açığa çıkmasıyla diğer hesapları tehlikeye atan saldırıların önüne geçen SSO, işletme ve çalışan bilgilerini güvence altına alarak verimliliği artırıyor ve finansal tasarruf sağlıyor.” açıklamasında bulunarak SSO’nun şirketlere sağladığı faydaları paylaşıyor.

Çalışan ve BT verimliliğinde artış

Tek bir parola ile birden fazla uygulamaya erişim izni vermek, kullanıcıların daha fazla parolayı hatırlama ve yönetme ihtiyacını ortadan kaldırarak zaman ve iş gücünden tasarruf sağlıyor. SSO, ayrıca parola yardımı ihtiyacını azaltarak, tüm uygulamalara hızlı ve kolay erişimi mümkün kılıyor.

Maliyet tasarrufu

Birleşik Krallık’ın saygın danışmanlık şirketi Forrester Research'ün verilerine göre, her bir çalışanın parola sıfırlaması şirketlere 70 dolara mal oluyor. Benzer şekilde Gartner analistleri, yardım masasına yapılan çağrıların yüzde 40'ının şifreler ve sıfırlamalarla ilgili olduğuna dikkat çekiyor. SSO çözümü, mevcut maliyetlerin bir kısmını azaltmaya yardımcı olabiliyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.