Venezuela Savunma Bakanı: Batı darbe girişiminde bulunuyor

Stockholm, 31 Temmuz (Hibya) – Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, Batı destekli muhalefeti darbe girişiminde bulunmakla suçladı ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun seçim zaferinin ardından yaşanan yaygın gösterileri kınadı.

Venezuela Savunma Bakanı: Batı darbe girişiminde bulunuyor
Yayınlama: 31.07.2024
0
A+
A-

Ulusal seçim otoritesinin Pazartesi günü görevdeki başkanın zaferini ilan etmesinin ardından Güney Amerika ülkesi genelinde protestolar patlak verdi. Seçimin ikincisi Edmundo Gonzalez, seçimin gerçek galibinin kendisi olduğunu iddia etti ve binlerce destekçisi sokaklara dökülerek oylara hile karıştırıldığı iddialarını kınadı.

Salı günü bir basın toplantısında konuşan Padrino, göstericileri “sabotaj eylemleri” ve aralarında yüz seçim merkezi ve Ulusal Seçim Konseyi (CNE) ofislerinin de bulunduğu resmi binaları tahrip etmekle suçladı.

Bakana göre bu “nefret ve mantıksızlık ifadeleri” ABD destekli siyasi gruplar tarafından “önceden tasarlanmış bir planın ” parçası. Padrino, Maduro karşıtı protestocuların “Kuzey Amerika emperyalizmi ve onun iç ve dış müttefiklerinin” desteğiyle bir darbe gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyledi.

“Venezüella halkının son seçim gününde gösterdiği olağanüstü nezaket gösterisini itibarsızlaştırmak için yüz milyonlarca dolar yatırım yapan uluslararası bir yapının faşizminin en üst düzeyde ifadesine tanık oluyoruz” iddiasında bulundu.

Ulusal Seçim Konseyi, CNE Pazar günü yaptığı açıklamada oyların yüzde 80'inin sayılmasıyla Maduro'nun oyların %51'inden fazlasını aldığını, buna karşılık tek rakibi Gonzales'in yüzde 44 oy aldığını duyurdu. Diğer tüm muhalif adaylar çekilerek Gonzales'i destekledi.

Kazandığının ilan edildiği CNE etkinliğinde destekçilerine seslenen Nicolas Maduro, her seçimde “hile çığlıkları attığını” söylediği muhalefetle alay etti.

Maduro, Devlet Başkanı Hugo Chavez'in ölümünün ardından 2013 yılında üst üste üçüncü kez göreve gelerek altı yıllık bir dönem kazandı. Venezuela Devlet Başkanı yeniden seçilmesinin barış ve istikrar getireceğini söyledi.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.