Kapadokya’daki balonlar primer immün yetmezlik hastaları için yükseldi

Primer immün yetmezlik hastalarının tedavisine yönelik yenilikçi ve kişiye özel yaklaşımlar sunan Takeda, Primer İmmün Yetmezlik Farkındalık Haftası’nda gelenekselleşen balon uçurma hareketine Kapodakya’dan katıldı.

Kapadokya’daki balonlar primer immün yetmezlik hastaları için yükseldi
Yayınlama: 24.05.2024
3
A+
A-

Primer immün yetmezlik hastalarının tedavisine yönelik yenilikçi ve kişiye özel yaklaşımlar sunan Takeda, Primer İmmün Yetmezlik Farkındalık Haftası’nda gelenekselleşen balon uçurma hareketine Kapodakya’dan katıldı.

80 ülkede faaliyet gösteren, hasta odaklı ilaç şirketi Takeda, 243 yıldır karşılanmamış sağlık sorunları için geliştirdiği yeni tedavileri hastalarla buluşturuyor. Yılda 4,8 milyar dolar ARGE bütçesi ayıran şirket, bilim odaklı projeleri ile tedavi alanları kapsamındaki daha fazla kişinin yaşam kalitesini yükseltmek için çalışıyor. Küresel ilaç firması veriyi, dijitali ve teknolojiyi araştırma ve geliştirme süreçlerine dahil ederek yeni ve etkili ilaçları hastalara daha hızlı ulaştırmayı hedefliyor.[1]

Takeda, yenilikçi ilaç geliştirme çalışmalarının yanı sıra erken teşhisin önemine odaklanan projelerde de aktif rol alıyor. Bu çerçevede, Takeda Türkiye Primer İmmün Yetmezliği (PİY) olan kişilerin dünya çapında %70-90'ına tanı konulmaması[2] nedeniyle, PİY tanısının önemine dikkat çekmek amaçlı dünya genelinde gerçekleşen balon uçurma etkinliğine Kapadokya'dan katıldı.

Primer immün yetmezlik nedir?

Primer immün yetmezlik, kişinin bağışıklık sisteminin yokluğunda veya düzgün çalışmadığında ortaya çıkan nadir hastalıklardır. Bağışıklık sistemindeki bir kusur kalıtsal olduğunda (genler yoluyla taşındığında), buna Primer İmmün Yetmezlik denir. Şiddeti geniş bir aralıkta değişen 450'den fazla Primer İmmün Yetmezlik formu (PİY) bulunuyor. Dünya çapında 10 milyon kişinin birincil immün yetmezlik ile yaşadığı tahmin ediliyor.[3]  PİY konusunda bilgi düzeyini artırmak, teşhisi iyileştirmek ve tedavisine eşit erişimi savunmak için küresel düzeyde güçlü bir ses olmak amaçlı balonlar uçuruluyor.

Takeda Türkiye Genel Müdürü Ömür Mangaloğlu; “PİY’de erken tanı ve uygun tedavinin başlaması; enfeksiyonların önlenmesi ve hastaların yaşam kalitesini artırma konusunda kritik bir öneme sahip. Bu açıdan toplumda hastalığın bilinirliğine dair yapılacak her türlü çalışma çok değerli. Takeda Türkiye olarak hastalarımızın daha sağlıklı bir hayat sürebilmeleri için erken tanının önemine vurgu yapan çalışmalar yapmaya özen gösteriyoruz. Bu kapsamda, PİY hastalarının ve yakınlarının dikkatini çekmek için, dünya mirası listesinde yer alan Kapodokya’dan balon etkinliğine katılarak bireylerin risk faktörlerini tanımasını, tanı ve tedaviye ulaşan hasta sayısının artmasını hedefledik.” dedi.

Takeda Global hakkında:

Takeda olarak, insanlar için daha sağlıklı, dünya için daha parlak bir gelecek sunmaya odaklanıyoruz. Gastroentereloji ve inflamasyon, nadir hastalıklar, plazma türevli tedaviler, onkoloji, nörobilim ve aşılar dahil olmak üzere temel terapötik iş alanlarımızda yaşamı değiştiren tedavileri keşfetmeyi ve sunmayı hedefliyoruz. İş ortaklarımızla birlikte, dinamik ve geniş kapsamlı araştırma programımız aracılığıyla hasta deneyimini iyileştirmeyi ve tedavi seçeneklerine yeni bir kapı açmayı amaçlıyoruz. Merkezi Japonya'da bulunan, “Bütünlük, Adalet, Dürüstlük ve Azim” değerlerimiz ışığında ilerleyen, Ar-Ge odaklı lider bir biyofarma şirketi olarak hastalara, çalışanlarımıza ve gezegene olan bağlılığımız bize rehberlik ediyor. Yaklaşık 80 ülkedeki ekibimiz, amacımız doğrultusunda çalışıyor ve iki yüzyıldan fazla bir süredir bizi biz yapan değerlerle ilerliyor. 

Daha fazla bilgi almak için www.takeda.com  ve  www.immunyetmezlik.com adreslerini ziyaret edebilirsiniz.


[1] Research and Development | Takeda Pharmaceuticals 17.04.2024

[2] What is Primary Immunodeficiency (PI)? – World PI Week 18.04.2024

[3] What is Primary Immunodeficiency (PI)? – World PI Week 18.04.2024


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.