Vali Şıldak’tan Suruç’a müjde

ŞANLIURFA- 30.09.2023 – HİBYA – Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Suruç Atı ve Narı Festivaline (NARFEST) katıldı.

Vali Şıldak’tan Suruç’a müjde
Yayınlama: 30.09.2023
6
A+
A-

Kortej yürüyüşü ile başlayan festival, stantların gezilmesi, at ve nar yarışması ile devam etti. Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen festivalde Vali Şıldak, Suruç ilçesine yeni Hükümet konağı ile Emniyetin yapılacağına dair müjdesini verdi.

Suruç atı ve narı festivalinin ilçeye ve Şanlıurfa'ya hayırlı olması temennilerinde bulunan Vali Şıldak, “Ülkemizin her köşesinde ayrı doğal güzellikler, tabiat güzellikleri, kültürel zenginlikler işte bu festivalleri doğuruyor. Festival demek insanların bir araya gelmesi demek, kucaklaşması, birlik, beraberlik, kardeşlik ve sevginin en üst seviyeye çıkması demektir. Bu festivalleri karşılığında karşılığında kimi yerde bir meyve, kimi yerde bir sebze, kimi yerde bir başka kültürel zenginliğimiz oluyor. Burada da nar ve atı görüyoruz, her ikisi de Suruç'a damgasını vurmuş marka değeri yüksek olan ürünler. Bunların oluşturulması ve daha da yükseltilmesi için birlik ile çalışalım.” dedi.

“En önemli husus birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizdir”

Festivallerin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini güçlendirdiğine vurgu yapan Vali Şıldak, “Devletimizin gücü yerel yönetimlere de uzanınca mevcut fark görülüyor. Suruçluların da değerli vatandaşlarımızın da bunu görmesini isterim. Huzurun, güvenin, güvenliğin ve asayişin sağlandığı her yerde her tür gelişti peşi sıra gelir. Bu toprağın Türkiye Cumhuriyeti devleti sınırları içerisinde her bir karışı bizim için kutsaldır, şehitlerimizin kanı ile sulanmıştır. Her bir damla kan, her karış toprak vazgeçilmezimizdir. Bu şekilde buralarda düzeni, güvenlik ortamını bozmak isteyen, giderek onu elin kıracağından herkes tarafından yapılması gerekiyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin bölgesi bellidir, bu sınırların tartışmasız şekilde korunmasını azimle, kararlılıkla onun bir vatandaşımızın dinlenmesi için biz nöbetteyiz, görevdeyiz, yedi gün yirmi dört saat görevimizin başındayız.” konuştu.

Yeni hükümet konağı ile emniyetin müjdesi

Suruç ilçesine yeni hükümet konağı ile emniyet müdürlüğü yapılacağın müjdesini veren Vali Şıldak, “İnşallah ilçemize çok kısa bir zamanda yeni hükümet konağı kazandıracağız. Yeni bir hükümet konağımız olacak, burada Kaymakamlığımız, bütün kamu kurumlarımız en verimli şekilde hizmet verecekler. Bir başka hedefimiz de ülkedeki ilçe emniyet müdürlüğü binamızı da daha modern tarzda yeni bir binaya dönüştürmektir. Yeni bir emniyet binasının burada yapımını istiyoruz.” tasarruf kullanıldı.

“Gelişmeler göğsümüz kabarıyor”

Türkiye'nin son dönemde yaptığı atılımlarla gurur duyduğunu ifade eden Vali Şıldak, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın merkezinde bu güzel tablo, bu önemli atılımların gücünde güç katan her alandaki gelişmelerin göğsümüzü kabartıyor. Onun Türk vatandaşının, nüfus bütçesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanın, onun bir vatandaşımızın göğsünün kabarması, gurur duyması gerekir. Allah birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirirsin, buralarda görev yapan bütün güvenlik güçlerimize, güçler üyelerimize, tüm kamu kurumu ve kuruluşlarımızın personellerine de teşekkür ediyorum, onlardan öpüyorum.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de, Suruç'un önemli ilçelerinden birisini inceleyerek, ilçede altyapıya devam ettiğini belirttiği festivalde emeği geçenlere teşekkür etti.

Suruç Kaymakamı İbrahim Güneş ise, 2016 yılından itibaren bu yana ilçede yapılan çalışmalarla dikkat ederek, kamu ve belediyelerin aksatılmadan devam ettiğini kaydetti.

Bu arada ve rekabette jüri üyelerinin üyelerinin ardından 16 kişi arasında bin 328 gramlık narıyla Serdar Kip isimli çiftçi birinci oldu, safkan Arap atıyla da 10 kişi arasından Demiryıldız isimli atıyla İbrahim Halil Yıldız birinci oldu.

Yarışmada bin 148 gramlık narıyla İmam Ön ünvanlı çiftçi ikincisi, Ömer Boybay ünvanlı çiftçi ise bin 124 gramlık üçüncü oldu. Yarışmada ikinciliği Müslüm Yıldız Didor isimli atıyla kazanırken, üçüncülüğü ise Hacım Yıldız isimli yetiştiricisi Namlı Bir isimli atıyla kazandı.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.