Vali Gül: “1 vefat, 2 ağır ve 3 tane de hafif yaralımız var”

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Şirinevler’de bir evde meydana gelen patlamada 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin ağır ve 3 kişinin de hafif şekilde yaralandığını açıkladı.

Vali Gül: “1 vefat, 2 ağır ve 3 tane de hafif yaralımız var”
Yayınlama: 28.09.2023
5
A+
A-

Vali Gül’ün konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Hafif bir yarası olup hastaneye gitmeyen başka bir hemşehrimiz var. Toplamda 5 yaralımız, 1 de vefat var. Yangını itfaiyemiz söndürdü. Belediyemiz ve kaymakamlığımızla birlikte apartmanda yaşayan diğer aileleri uygun kamu misafirhanelerine, otellere tahliye ettik. Bununla ilgili diğer apartmanlardaki zarar, ziyan gibi tespitler de devam ediyor. Vefat eden hemşehrimize Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Allah görünür, görünmez büyük afetlerden milletimizi, devletimizi, şehrimizi korusun. 1 vefat, 2 ağır yaralı, 3 tane de hafif yaralımız var.  

İlk belirlemelere göre yaralıların aynı evden olduğu görülüyor. Olay henüz yeni olduğu için arkadaşlarımız hem hastane boyutuyla hem de olay yeri inceleme botuyla da çalışmalarına devam ediyor.

Patlamanın doğalgaz kaynaklı olduğu söyleniyor. Mutfak kısmında patlama meydana gelmiş. Dolayısıyla da uzmanlar bunu inceliyor.

İstanbul yarın öğlene kadar yoğun yağış alacak. Dolayısıyla da özellikle sel basma riski olan bölgelerde vatandaşlarımızın bulunmamaları, varsa araç gibi taşıtlarını taşımaları, bodrumlarda kalmamaları, konaklama ile ilgili problemi vatandaşlarımızın 112’yi aramalarını istirham ediyoruz. Geçmişte su bastıysa yine basabilir. Bütün kurum ve kuruluşlar şu anda görevinin başında, vatandaşlarımız da duyarlı olursa memnun oluruz. Şu ana kadar ufak su basmaları var.”


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.