Uzmanlar uyarıyor, mevsim geçişinde grip salgınına dikkat

Fitoterapi Uzmanı Doktor Muammer Yıldız, mevsim geçişlerinde grip salgınına karşı alınması gereken önlemler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Uzmanlar uyarıyor, mevsim geçişinde grip salgınına dikkat
Yayınlama: 08.05.2024
0
A+
A-

Mevsim geçişlerinin etkisiyle birlikte artan hava değişimleri ve sıcaklık dalgalanmaları, grip gibi bulaşıcı hastalıkların yayılma riskini artırıyor. Özellikle içinde bulunduğumuz dönem aralığında grip salgınları daha sık görülüyor ve bu dönemlerde hastalıklara yakalanma riski artıyor. Son dönemlerde artan hastalıklara ilişkin konuşan Fitoterapi Uzmanı Doktor Muammer Yıldız, mevsim geçişlerine değinerek, “C vitamini, propolis, zencefil gibi doğal desteklerin tüketilmesinde fayda var, özellikle önümüzdeki bir ay boyunca artan grip vakalarına karşı daha dikkatli ve özenli olmamız gerekiyor” dedi.

Fitoterapi Uzmanı Doktor Muammer Yıldız, mevsim geçişlerinde grip salgınına karşı alınması gereken önlemler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yıldız, grip salgınlarının önlenmesi için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için düzenli ve dengeli beslenmenin yanı sıra, C vitamini, propolis, zencefil gibi doğal desteklerin tüketilmesinin faydalı olduğunu söyledi.

“Toplum bu konuda daha bilinçli davranmalı”

Mevsim geçişlerinde grip salgınına karşı alınacak önlemler konusunda bilinçlendirme çalışmalarının önemine değinen Doktor Yıldız, vatandaşların sağlıklı yaşam alışkanlıklarını sürdürmelerinin ve bağışıklık sistemlerini güçlendirmelerinin enfeksiyonlardan korunmada önemli olduğunu söyledi.

Bol su içmek enfeksiyonlara karşı koruyor

Sağlıklı bir beslenme düzeninin bağışıklık sistemini güçlendirmede kilit rol oynadığını vurgulayan Doktor Yıldız, mevsim geçişlerinde özellikle taze sebze ve meyvelerin bolca tüketilmesinin önemine dikkat çekti. Yıldız, “Antioksidan açısından zengin besinlerin ve bol su içmenin de enfeksiyonlara karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır” dedi.

“Bilinçsiz antibiyotik kullanımı yerine bitkisel tedavi”

Mevsim geçişlerinde grip salgınına karşı bitkisel tedavilerin denenebileceğini belirten Doktor Yıldız, bilinçsiz antibiyotik kullanımından kaçınılması gerektiğini vurguladı. Yıldız, bitkisel tedavilerin, grip belirtilerinin hafifletilmesine ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olabileceğini ifade etti.

“Belirtilerin hafifletilmesinde etkili”

Doktor Yıldız, özellikle adaçayı, ekinezya çayı, kekik, atkuyruğu gibi bitkisel çayların grip belirtilerini hafifletmede etkili olduğunu söyleyerek, ıhlamur, rezene, papatya gibi bitkisel çayların da vücudu rahatlattığını ve grip sürecini daha hafif atlatmaya yardımcı olabileceğinin altını çizdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.